07 Şubat 2010 00:00

Ender Çikolata’da işçiler sokağa atıldı

Bahçelievler'de kurulu olan ve 63 yıldır faaliyet gösteren Ender Çikolata Fabrikası'nda çalışan işçiler işyeri önünde patrona tepki göstererek haklarının verilmesini istediler.

Paylaş

Bahçelievler'de kurulu olan ve 63 yıldır faaliyet gösteren Ender Çikolata Fabrikası'nda çalışan işçiler işyeri önünde patrona tepki göstererek haklarının verilmesini istediler. İşçiler gazetemize yaptıkları açıklamalarda fabrikanın iflas ettiğini, makinelerine icra yoluyla el konulduğunu söyleyerek, "Emekli olarak ayrılan işçilerin paraları verilmedi" dediler. Ender Çikolata da 80 işçi çalışıyor. 45 kadrolu çalışan var 35 kişi sözleşmeli memur olarak çalışıyor. 70 kişi fabrika yetkilileriyle alacaklar nedeniyle davalı.
Haklarının gasp edildiğini söyleyen işçiler, "Yıllardır bu işyerinde çalışıyoruz, fabrikaya kazandırıyor ama gelin görün kibize tatmin edici bir açıklama dahi yapmıyorlar. Patron iflas ettiğini ve icra yoluyla fabrikadaki makinelere el konulduğunu söylüyor ama diğer yandan patron bizimle muhatap olmuyor" diye konuştular. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Bakkallarda halkta mağdur olur

SONRAKİ HABER

‘En Fena’sı Gecenin Kanatları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...