07 Şubat 2010 00:00

Marmaray işçilerine destek ziyareti

Barış ve Demokratik Çözüm Platformu üyeleri, güvencesiz çalıştırıldıkları ve ücretleri ödenmediği için 20 gündür eylemde olan Marmaray işçilerine destek vermek için yürüdü.

Paylaş

Barış ve Demokratik Çözüm Platformu üyeleri, güvencesiz çalıştırıldıkları ve ücretleri ödenmediği için 20 gündür eylemde olan Marmaray işçilerine destek vermek için yürüdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzyılın projesi olarak lanse edilen ve devasa bütçe ile yapımına başlanan Marmaray Projesi’nde çalışan işçilerin, 16 Ocak’tan bu yana güvencesiz çalıştırıldıkları ve ücretleri ödenmediği şantiye önünde başlattıkları eylemleri sürüyor.
Barış ve Demokratik Çözüm Platformu üyeleri, eylem yapan işçilere destek vermek için Yenikapı’da bir araya gelerek şantiyeye, “TEKEL’den Marmaray’a direnen işçiler kazanacak” pankartı ve “Yaşasın sınıf direnişimiz”, “İşçi memur el ele genel greve” sloganlarıyla yürüdü.
Şantiye önünde platform üyelerini, işçiler “Ücretlerimizin yükseltilmesi için çalışma koşullarımızın düzeltilmesi için direnişteyiz” pankartı ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın işçi dayanışması”, “Marmaray işçisi köle değildir” sloganları ve alkışlarla karşıladı.
Burada yapılan açıklamada konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, taşeronlaşmaya karşı işçilerin yanında olduklarını söyledi.
Ardından platforma destek için konuşan Osman Can’da, işçileri kölelik düzenini dayatan taşeron sistemi ve insanca bir yaşam için mücadelelerinin süreceğini belirtti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Bu mücadele bizim için ‘armağan’

SONRAKİ HABER

Bakkallarda halkta mağdur olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa