07 Şubat 2010 00:00

Bu iş yerinde Kürtçe konuşmak yasaktır!

Bayrampaşa da bulunan Orijin Plastikte yaşananlar ‘bu kadarına da pes’ dedirtti. Atölyede çalışan işçileri aralarında Kürtçe konuştukları için işten atan patron...

Paylaş

Bayrampaşa da bulunan Orijin Plastikte yaşananlar ‘bu kadarına da pes’ dedirtti. Atölyede çalışan işçileri aralarında Kürtçe konuştukları için işten atan patron, yaptığına kılıf da buldu: “Ya benim arkamdan konuşuyorsanız ben nerden bileyim.”
Bu bahaneyle 3 kadını işten atan patrona öfkeli olan işçiler yaşadıklarının şaşkınlığını üzerlerinden atamadıklarını söylediler.
“Atıldığımızı söylediğinde önce bahane olduğunu sandık. İşlerin azalmasından krizden dolayı diye düşündük. Sonra yerimize eleman aradığını öğrenince sebebin gerçekten Kürtçe konuşmamız olduğunu anladık’ diyen atılan işçilerden Yüksel Yılmaz oldukça kızgın.
TAZMİNATLARINI DA ALAMADILAR
Akraba olduklarını ve kendilerini en iyi anadillerinde ifade ettiklerini dile getiren Yılmaz “Patronla yada diğer arkadaşlarla zaten Türkçe konuşuyoruz.Ama kendi aramızda anadilimizle konuşmak en doğal hakkımız” dediler.
Tazminatlarını da alamayan işçiler patron hakkında şikayetçi olacaklarını söylediler. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Saldırı da sonuç da bildik

SONRAKİ HABER

Sendikalı ol kampanyası sürüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...