07 Şubat 2010 00:00

7 çocuğunun fotoğrafını göğsüne astı

BATMAN Kozluk’tan TEKEL işçisi Zikrettin Akbaş da çocuklarının geleceği için Ankara’nın çetin soğuğuna, ayazına, karına, hükümetin saldırgan tutumuna karşı direnen işçilerden biri.

Paylaş

BATMAN Kozluk’tan TEKEL işçisi Zikrettin Akbaş da çocuklarının geleceği için Ankara’nın çetin soğuğuna, ayazına, karına, hükümetin saldırgan tutumuna karşı direnen işçilerden biri. O da arkadaşları gibi “Hakkımı almadan dönmeyeceğim” dedi.
Henüz genç yaşına rağmen 7 çocuk babası Zikrettin Akbaş. arkadaşları üç günlük açlık grevine başladığında kendisi de destek için bir günlük açlık grevi yaptı çadırda. Göğsüne 7 çocuğunun İnternetten indirdiği fotoğraflarını da asan Akbaş, bir yandan özlemlerini giderirken bir yandan da “Bunlar için mücadele veriyorum” dedi.
“7 çocuğum var, eğer 4-c’ye geçersem nasıl geçindiririm onları. Diyorlarsa ki, ‘4-c ile 7 çocuğu geçindirebilirsin, hemen geçeceğim.” diyen Zikrettin Akbaş, “Çocuğuma 500 lira (50 kuruş) harçlık verince gülüp, kafasını çeviriyor. 4 çocuğumu okula gönderiyorum. Bu parayla, 4-c’yle nasıl geçindireceğim onları?” sorup, “Milletin takdirine bırakıyorum” dedi.
Herkesin yaşadıkları zulmü görmesini isteyen Akbaş, “Biz de halkız” hatırlatmasında bulundu. Başbakan Erdoğan’ın, “Beni TEKEL işçileri Başbakan yapmadı” dediğine dikkat çeken Akbaş, “TEKEL işçileri başbakan yapmadı, bakkallar yapmadı, eczacılar yapmadı, doktorlar yapmadı. O zaman İsrail mi, Amerika mı seni Başbakan yaptı. Bilelim bunu” diye sordu.
Kozluk’ta 13 bin tütün ekicisi olduğunu belirten Akyıl Başbakan’a “Sen onların da ekmeğini kestin” diye seslendi. Tütün ekildiğinde Kozluk’a 12 trilyon paranın girdiğini, şimdi bütün bunların kesildiğini belirten Akbaş, Başbakan’a, “Sen kestin. Bunlar bize reva mı. Yeter artık, yeter, yeter” diye tepki gösterdi. Zikrettin Akbaş da diğer arkadaşları gibi kararlı. (Ankara/EVRENSEL)
Sultan Özer
ÖNCEKİ HABER

Ders kitapları 79 kez mahkemelik

SONRAKİ HABER

Fransa’dan TEKEL işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...