07 Şubat 2010 00:00

BAZ İSTASYONLARINA KARŞI 2 BİN İMZA

AYDIN’ın Didim ilçesinde, yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde bulunan 15 baz istasyonunun şehir dışına taşınması için, siyasi partiler ve kitle örgütleri hukuksal mücadele başlattı.

Paylaş

AYDIN’ın Didim ilçesinde, yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde bulunan 15 baz istasyonunun şehir dışına taşınması için, siyasi partiler ve kitle örgütleri hukuksal mücadele başlattı. Efeler Mahallesi Muhtarı Aydan Aşık Turgut ve aralarında EMEP, ÖDP, DSP, Hacı Bektaşi Veli Derneği ile Didim Derneği’nin bulunduğu grup, Kaymakam Ali Katırcı’yı ziyaret ettikten sonra Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yla görüştü.
Grup adına konuşan Hasan Dikçe, “Her gün birileri baz istasyonları nedeniyle hayatını kaybediyor. İlçemizdeki baz istasyonunun, bunların şehir dışına alınması için illa birilerinin ölmesi mi gerek?” diye sordu ve belediyenin baz istasyonlarının yerleşimine izin veren daire sahipleri hakkında cezai yaptırım uygulamasını istedi.
Kamacı, “Baz istasyonlarına izinleri belediye değil, Telekomünikasyon Kurumu veriyor. Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olma çalışmalarımız var, ilçemizi daha sağlıklı ve yaşanılır bir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi. Ziyarette Kamacı’ya, baz istasyonlarına karşı toplanan 2 bin imza da sunuldu. (Didim/EVRENSEL)
Buket Erbaş
ÖNCEKİ HABER

Türkiye kadına yönelik şiddet ülkesi

SONRAKİ HABER

ihmallleri Yokmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...