08 Şubat 2010 00:00

TEKEL iŞÇiSi HALKIN KENDiSi

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri, TEKEL işçileriyle dayanışmak için bir günlük açlık grevi yaptılar.

Paylaş

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri, TEKEL işçileriyle dayanışmak için bir günlük açlık grevi yaptılar.
Pir Sultan felsefesinin halktan doğduğunu belirten PSAKD üyeleri, “Bugün halkın kendisi TEKEL işçileridir, onlarla dayanışmak boynumuzun borcudur” dediler.
PSAKD üyesi 35 kişi, dün TEKEL işçileriyle dayanışmak için bir günlük açlık grevine gitti. PSAKD Genel Merkezi’nde açlık grevi yapan PSAKD üyeleri, türküler söyleyerek TEKEL işçilerinin yanında olduklarını belirttiler.
Adıyaman TEKEL işçilerinin de yalnız bırakmadığı grevciler adına PSAKD Genel Hukuk Sekreteri Hasan Yağız konuştu. PSAKD’ın aldığı merkezi bir kararla 60 örgütün dün bir günlük açlık grevi yaptığını kaydeden Yağız, emekçilerin kazanılmış haklarına yapılan saldırıya karşı durmaktan ötürü gurur duyduklarını dile getirdi.
AKP Hükümeti’nin, toplumsal sorunlarda olduğu gibi TEKEL işçilerinin sorununu da çözmeye yanaşmadığını ifade eden Yağız, hükümetin, işçilerin haklarını vermeme gerekçesi olarak, “Halkın kasasını soydurtmam” demesini eleştirdi. “Bize göre TEKEL işçileri halkın kendisidir. TEKEL işçileri ‘kasa soymakla’ suçlanamaz” diyen Yağız, TEKEL işçileriyle dayanışmaktan ötürü gurur duyduklarını söyledi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YORGUNLUKTAN HAMAMBÖCEĞİ GİBİ TERS DÜŞÜYORDUM

SONRAKİ HABER

55 GUN DAHA DiRENiRiZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...