08 Şubat 2010 00:00

YORGUNLUKTAN HAMAMBÖCEĞİ GİBİ TERS DÜŞÜYORDUM

Başbakan ve bakanların, ‘Domuz’, ‘Yan gelip yatıyorlar’, ‘Yetim hakkı yiyorlar’ diyerek haklı eylemlerini karaladığı TEKEL işçileri, yan gelip yatmak bir yana, fabrikalarının kapatılma sürecinde, bayramda bile çalıştıklarını söylüyorlar.

Paylaş

Başbakan ve bakanların, ‘Domuz’, ‘Yan gelip yatıyorlar’, ‘Yetim hakkı yiyorlar’ diyerek haklı eylemlerini karaladığı TEKEL işçileri, yan gelip yatmak bir yana, fabrikalarının kapatılma sürecinde, bayramda bile çalıştıklarını söylüyorlar. Bu işçilerden biri de Bitlis’ten Zafer Esen. Esen, “Öyle yoruluyordum ki, eve geldiğimde hamamböceği gibi ters düşüyordum” diyor.
Zafer Esen’le, doktorların “Bademcik ameliyatı olman gerek” teşhisiyle, elinde birkaç ilaçla revirden çıkarken görüşüyoruz. Ankara’nın soğuğundan korunmak için üst üste giydiği yedi parça kıyafeti de göstererek, “Eskimolar gibi” diyen Zafer Esen, hastalığına rağmen gözlerinin içi gülerek yanıtlıyor sorularımızı.
“Yan gelip yattıkları” suçlamasını, kendinden örnek vererek yanıtlayan Esen, “Bayram akşamına kadar 1500 kilo kofra tütünü makinaya döküyordum” diyor. Esen, “Öyle kollarım ağrıyordu ki, eve gittiğimde hamamböcekleri gibi ters düşüyordum. Hanım ‘Ne oldu’ diye sorduğunda; valla çok yorulmuşum, hamamböceği gibi ters düşmüşüm, diyordum” diye anlatıyor.
1991’de Best Sigara Fabrikası’na girdiğini, kamuda çalışmaya başlayalı 19 yıl olduğunu belirten Esen, daha sonra Yaprak Tütün’e verildiğini, şimdi de fabrikalarının kapatıldığını söylüyor. 23.5 yıllık sigortalı olan ve emekliliğine 7 yıl kaldığını ifade eden Esen, “7 sene yaş haddine takıldım” diyor.
Elindeki ilaçları gösteren Esen, “Boğaz enfeksiyonu olmuşum. Denge bozukluğu var. Daha önce de doktora gittim, uzun süredir rahatsızım. Her defasında farklı bir ilaç kullandım ama maalesef etkili olmadı. Doktor ‘Ameliyat olman gerek’ dedi. Mücadeleyi başarana kadar buradayız, sonrasında artık tedavi oluruz” diyor. (Ankara/EVRENSEL)
Sultan Özer - Abidin Çınar
ÖNCEKİ HABER

O DA BAŞBAKAN’A SÜRE VERDİ

SONRAKİ HABER

TEKEL iŞÇiSi HALKIN KENDiSi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...