08 Şubat 2010 00:00

O DA BAŞBAKAN’A SÜRE VERDİ

ÖNLÜĞÜNDEKİ “Ya özlük hakları ya tabutum” yazısı ile süresiz açlık grevine giren, aslen Diyarbakırlı olan...

Paylaş

ÖNLÜĞÜNDEKİ “Ya özlük hakları ya tabutum” yazısı ile süresiz açlık grevine giren, aslen Diyarbakırlı olan, İzmir Yazıbaşı’nda TEKEL işçisi olarak çalışan Mehmet Gül, hükümlü kadrosundan girdiği TEKEL’de işsiz kalmamak için mücadelesini sürdürüyor. İlk Abdi İpekçi Parkı’nda açlık grevi başlattıklarını, o zaman çadırlarına gaz bombası, biber gazı atıldığını belirten Gül, “Oradan bizi kovdular. Türk-İş önüne geldiğimizde de üç günlük açlık grevi yaptık. Şimdi de süresiz açlık grevindeyiz” diye anlatıyor.
Başbakan Erdoğan’a süre veren Gül, “Başbakan’a çağrımız şudur: Biz de size süre veriyoruz. Beş gün içinde gasp ettiğiniz özlük haklarımızı vermezseniz ölüm orucuna gideceğiz” diyor.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, “Açlık grevinde olanlara bir şey olursa Türk-İş ve Tek Gıda-İş sorumludur” sözlerine atıfta bulunan Gül, “Hayır efendim, onlar sorumlu değil. Hakkımızı gasp edenler sorumlu. Onlar da Başbakan ve bakanlarıdır” diyerek, suç duyurusunda bulunuyor. Haklarının gasp edilmesine razı olmayacaklarını belirten Gül, şunları söylüyor: “Elimizdeki hakkı nasıl alıyorlar? Onlar mı verdi ki, alabiliyorlar... Buradan da suç duyurusunda bulunuyorum; bize ya da dışarıda, çadırlarda kalan arkadaşlarımızdan birine bir şey olursa, sorumlusu Başbakan ve bakanlardır.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

YORGUNLUKTAN HAMAMBÖCEĞİ GİBİ TERS DÜŞÜYORDUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...