08 Şubat 2010 00:00

CHP Tuzla’da Ekşi depremi

CHP Tuzla İlçe Örgütü’nde, yaptığı yolsuzluklar nedeniyle görevden alınan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi depremi yaşanıyor.

Paylaş

CHP Tuzla İlçe Örgütü’nde, yaptığı yolsuzluklar nedeniyle görevden alınan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi depremi yaşanıyor.
Ekşi’nin son olarak CHP Tuzla İlçe Başkanı seçilmesine isyan eden beşyüzü aşkın CHP üyesi, dün partiden toplu olarak istifa etti. Partide daha önce ilçe başkanlığı, yöneticilik ve delegelik yapan isimlerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, Ekşi’nin görevden alınmaması halinde istifaların devam edeceğini açıkladı.
YÖNETİCİLER VAR
Yaptığı yolsuzluklar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan, hakkında açılan davalar devam eden Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin, CHP Tuzla İlçe Başkanı olması, ilçede bulunan CHP’lileri isyan ettirdi. Aralarında CHP Tuzla İlçe Örgütü’nün kurucu üyelerinden eski İlçe Başkanı İbrahim Talay, son CHP ilçe kongresinde ilçe başkanı adayı olan Sertan Özcan, CHP eksi Meclis Üyesi Mustafa Ünal, eski yöneticiler Hüsamettin Petek, Baki Demir gibi isimlerin de bulunduğu CHP’nin ilçede önde gelen birçok ismi partiden istifa etti.
İSTİFALAR SÜRECEK
Partiden istifa edenlerin beşyüzü aşkın olduğu belirtildi. Dün İçmeler Mahallesi’nde bulunan Şifalı Sular Dinlenme Tesisleri’nde bir araya gelen CHP üyeleri, partilerinden istifa ettiklerini duyurdular. Adı sık sık yolsuzluklarla anılan, hakkında yolsuzluk davaları açılan ve yargılanması devam eden bir ismin ilçe başkanı olmasını kabul etmediklerini belirten CHP üyeleri, parti yetkililerinin Ekşi’yi görevden almaması halinde istifaların devam edeceğini belirterek, CHP’nin Tuzla’da ‘sol’la alakası kalmadığını belirttiler.
MAKAMI KALKAN OLARAK KULLANIYOR
Orhanlı Belediye Başkanı iken ANAP’lı olan Cemil Ekşi, ilçesinde ortaya çıkan zehirli variller olayının ortaya çıkmasının ardından CHP’ye üye olmuş ve parti rozetini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal takmıştı. Daha sonra adı sık sık yolsuzluk haberleriyle gündeme gelen Ekşi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmış ve hakkında birçok dava açılmıştı. Ekşi’nin yerel seçimlerde CHP’nin Tuzla belediye başkan adayı da olmasının ardından, üyelerin partilerine tepkisi artmıştı. Ekşi’nin son olarak tartışmalı bir kongrenin ardından ilçe başkanı olması ise parti üyelerini isyan ettirdi. Ekşi’nin ilçe başkanı olmak için AKP’li ve BBP’li olan bazı kişileri CHP’li yaptığını belirten üyeler, tüm girişimlerine rağmen sonuç alamayınca toplu olarak partilerinden istifa etme kararı aldılar. İstifalarda ayrıca, CHP’li belediye meclisi üyelerinin tarihi Ayazma bölgesinin Tuzlalılara kalmasına itiraz etmesi ile Ekşi’nin yaptığı yolsuzluklara arka çıkmasının ve Onur Öymen’in Dersim Katliamı’nı savunmasının da etkili olduğu ifade edildi. İstifaların önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtiliyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Katil Erdoğan’ sloganı mahkemelik etti

SONRAKİ HABER

ÖYLE ÇALIŞTAYA BÖYLE RAPOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...