08 Şubat 2010 00:00

‘Katil Erdoğan’ sloganı mahkemelik etti

BEŞİRİ Cumhuriyet Savcılığı, eski DTP Beşiri İlçe Örgütü’nün 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçim çalışmaları kapsamında ...

Paylaş

BEŞİRİ Cumhuriyet Savcılığı, eski DTP Beşiri İlçe Örgütü’nün 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçim çalışmaları kapsamında 12 Mart’ta Beşiri Belediyesi önünde düzenlendiği etkinliğe ilişkin başlattığı soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, etkinlikte ‘Katil Erdoğan’ sloganı atıldığı gerekçesiyle aralarında Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle, Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, kapatılan DTP’nin il ve ilçe yöneticileri ile çocukların da bulunduğu 57 kişi hakkında, ‘Bu sloganla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a görevi dolayısıyla gıyabında en az üç kişi ile karşı çıkarak hakaret etmek’ iddiasıyla dava açıldı.
İddianamede, 57 kişi hakkında ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma’ iddiasıyla 5’er yıl hapis cezası istendi. İddianamede, Başbakan Erdoğan ise ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldı. Önümüzdeki günlerde görülmesi beklenen dava kapsamında, Erdoğan’ın mahkemeye ‘mağdur’ sıfatıyla ifade vermesi gerekecek. (BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan vekillerini dinleyecek

SONRAKİ HABER

CHP Tuzla’da Ekşi depremi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...