08 Şubat 2010 00:00

İstanbul’da verilmeyen ilk ödül!

GEREK sahnelerimizde gerekse perdelerimizde unutulmaz izler bırakan, tarihimizin en sevilen oyuncularından Sadri Alışık (1925-1995) anısına bu yıl ...

Paylaş

GEREK sahnelerimizde gerekse perdelerimizde unutulmaz izler bırakan, tarihimizin en sevilen oyuncularından Sadri Alışık (1925-1995) anısına bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri”nin tiyatroyla ilgili olanı, 2009-2010 sezonunda özel bir seçici kurulun değerlendirmesiyle Ankara’da da dağıtılacak.
Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’nun dört bir köşesinden Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarına emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi ve ödüllendirmeyi amaçlayan Seçici Kurul, tiyatro oyuncu ödülleri dışında, dikkat çeken oyun yazarını ve/veya tiyatro kurumunu da değerlendirmeye alacak.
Başkanlığını Prof. Dr. Sevda Şener’in yapacağı Seçici Kurul’da Dramaturg-Eleştirmen Gülşen Karakadıoğlu, Akademisyen-Yönetmen-Dramaturg ve Oyuncu Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun emekli oyuncuları Gülgün Kutlu ve İhsan Sanıvar, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selda Öndül, Eleştirmen ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Filiz Elmas görev yapacak.
Seçici Kurul’un on kategoride değerlendirme yapacağını ve ödüllerin mayıs ayı ortasında sahiplerini bulacağını söyleyen, ödüllerin İstanbul jürisinin başkanı olan ve ödüllerin Ankara ayağıyla eşgüdümü sağlayacak olan Üstün Akmen, “Bu, Anadolu tiyatrolarını da ödüllendirmek ve ödül mekanizmasını İstanbul’un tekelinden kurtarmak adına Türkiye’de yapılan bir ilktir. Tiyatro sanatına mutlak yararı olacağına inanıyoruz” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Varoş duvarları asidir’

SONRAKİ HABER

Daha fazla klasik Kürtçede okunabilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...