09 Şubat 2010 00:00

TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş

TERSANE işçileri komitesi ve baret gazetesi dün sabah tersane girişlerinde “TEKEL işçileriyle 1TL paylaş” kampanyası başlattı sabah erken ...

Paylaş

TERSANE işçileri komitesi ve baret gazetesi dün sabah tersane girişlerinde “TEKEL işçileriyle 1TL paylaş” kampanyası başlattı sabah erken saatlerde işçilere seslenen Tersane komitesi tersane işçilerinin çalışma koşullarını ve TEKEL işçilerinin mücadelesini anlatan bildiriler dağıttı.
Dağıtımlarda, TEKEL işçilerinin başlatmış olduğu mücadelenin tuzla tersane işçileriyle birleştireceğine inanıldığı belirtildi.
“4-c tersanelerdeki taşeronluk sistemiyle aynı çizgidedir. Eğer TEKEL işçileri kazanırsa tüm işçiler kazanacaktır. Bu yüzden TEKEL direnişini ve mücadelesini tüm işçilere anlatmak ve kendi sorunları etrafında mücadeleye katmak için sabahları tersane önlerinde akşamları kahvehanelerde ve mahallelerde bu dayanışmayı sürdüreceğiz” denildi.
KOŞULLARI DEĞİŞTİRMEK İÇİN
Tersane komitesinde bulunan Kemal Sunar kampanyanın amacını şöyle özetledi: “Tersane komitesi olarak işçi arkadaşlarımızı bilinçlendirmek ve tersanedeki kötü çalışma koşularında değiştirmek için işçi arkadaşlarımızla 1 liranı paylaş kampanyası başlattık.”
Baret Sözcüsü Serkan Tan, “Genel grevden sonra TEKEL işçilerinin mücadelesi daha da yaygınlaşmaya başladı. Biz tersane işçileri de TEKEL işçilerinden öğrenerek işçi arkadaşlarımızla bir araya gelmek ve mücadele etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” derken, Ramazan Gürü, bu kadar işsizlik varken hükümetin buna önlem almak yerine halen fabrika kapatıyor olmasına direnmekten başka çare kalmadığını vurguluyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İMES işçileri haklarını tartıştı

SONRAKİ HABER

Dayanışmayı mahalle aralarında örüyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...