09 Şubat 2010 00:00

SENDİKALAR RANDEVU İSTEDİ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurt dışında olması nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı’na vekalet eden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Erdoğan’dan randevu talep etti.

Paylaş

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurt dışında olması nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı’na vekalet eden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Erdoğan’dan randevu talep etti. Kumlu, yaptığı başvurularda perşembe günü akşamına kadar görüşmek istediklerini bildirdi.
Bu arada DİSK ve KESK’in TEKEL işçileriyle dayanışma için 11 Şubat Perşembe günü meşaleli eylemler yapacağını duyuran KESK Genel Başkanı Sami Evren, konfederasyonların Cuma günü yapacağı toplantıda “TEKEL işçilerinin mücadelesini güçlendirecek ve hükümetin geri adım atması noktasında bir yaptırımı olabilecek güçte bir enerjinin ortaya konması gerektiğini” söyledi. Sorunun çözülmemesi halinde konfederasyonların 4 Şubat’tan daha etkin eylemler yapması gerektiğini kaydeden Evren, asıl yaptırım gücünün grev olduğunu vurguladı.
Evren 4 Şubat’ta yapılan eylemin üretimden gelen gücü kullanma bakımından eksiklikleri olsa da Türkiye’nin 81 ilinde başarılıyla hayata geçirildiğini vurguladı. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

DAYANIŞMA BÜYÜYECEK

SONRAKİ HABER

Çalıştayın hedefi iş güvencesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...