09 Şubat 2010 00:00

Ravelli’de köy servisleri kaldırılıyor işçiler tedirgin

ÇORUM Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ravelli Gömlek Fabrikası’nda köy servislerinin iptal edileceği duyumunu alan işçiler oldukça tedirgin.

Paylaş

ÇORUM Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ravelli Gömlek Fabrikası’nda köy servislerinin iptal edileceği duyumunu alan işçiler oldukça tedirgin. Artan maliyetleri gerekçe gösteren işverenin, merkeze bağlı iki köy hariç tüm köy ve beldelerin servislerini 12 Şubat’ta kaldıracağı öğrenildi. Servislerin kaldırılması halinde köylerden gelen 100’e yakın işçinin işsiz kalacağı ifade ediliyor.
100’E YAKIN İŞÇİ İŞSİZ KALACAK
Tüm baskı ve tehditlere karşın DİSK/Tekstil Sendikası’nda örgütlenmekte ısrar eden Ravelli işçileri, şimdi de servislerin kaldırılması tehdidiyle karşı karşıya kalmanın tedirginliğini yaşıyorlar. Özellikle köylerdeki genç kadınların çalıştığı Ravelli’de servislerin 12 Şubat’ta kaldırılması ile birlikte 100’e yakın kadın işçi işsiz kalacak. İşten atılma korkusu nedeniyle ismini yazmadığımız bir işçi, “Verdikleri maaşla ancak karnımızı doyurabiliyoruz. Şimdi de servislerimizi kaldırıyorlar. Bir de tutmuşlar kent merkezinden ev tutun diyorlar. 300-400 TL maaşla mı ev tutalım? Bunu bize söyleyen muhasebe müdürü ve patron temsilcileri hayatlarında 400 TL maaşla çalıştılar mı acaba?” diyerek, işçilerin bir kez daha işsizlikle karşı karşıya kaldığını ifade etti.
Görüşünü aldığımız başka bir işçi ise, ikinci büyük 500 sanayi kuruluşu arasına giren Ravelli’nin ‘artan maliyetlerin karşılanmaması’ gerekçesi adı altında servisleri kaldırıyor olmasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
BİLDİRİYE İŞÇİ İLGİSİ, İŞVEREN TEPKİSİ
Ravelli Gömlek Fabrikası’nda örgütlenme çalışmasını devam ettiren DİSK/Tekstil Sendikası, önceki gün iş çıkışında ‘Ravelli işçisi daha ne kadar bekleyecek? İşten atmalara son’ başlıklı bir bildiri dağıttı. Sendikanın İç Anadolu Bölge Temsilcisi Yakup Aslandoğan ve bir grup sendikacı akşam saatlerinde fabrika önüne gelerek bildirileri işçilere ulaştırmaya çalıştı. Bu esnada işverenle sendikacılar arasında tartışma yaşandı. Fabrikanın müdürü olduğunu söyleyen Ayhan Temelli, servislerin kapısını kapattırarak bildiri dağıtımını engellemek istedi. Bunun üzerine servis kapılarını açtıran sendikacılar ise işçilere sesli propaganda yaparak işçileri sendikaya üye olmaya çağırdılar. Bu esnada işçilerin bulunduğu araçların önüne gelen güvenlik elemanları, dışarıda bekleyen işçileri otobüslere bindirmek istedi. Fabrika Müdürü Ayhan Temelli ise bizzat otobüslerin yanına gelerek işçilere araçlara binmelerini aksi takdirde haklarında işlem yapılacağını söyledi. DİSK/ Tekstil Sendikası Temsilcisi Aslandoğan ile Temelli arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Aslandoğan, “Bildirilerimizin dağıtımını engelliyorsunuz. Bu bildiriler için gerekli mercilerden yasal iznimizi aldık. Burada işçilerin Anayasal hakkı olan sendikaya üyelik ile ilgili bildiri dağıtıyoruz. Bunu engellemeniz suçtur. Hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Yaşanan tartışmanın ardından sendikacıların bildiri dağıtımı devam etti (Çorum/EVRENSEL)
Taner Şimşek
ÖNCEKİ HABER

SENDİKADA ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRI

SONRAKİ HABER

Eko Endüstri’de işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...