09 Şubat 2010 00:00

SENDİKADA ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRI

DİSK/ Tekstil Sendikası İç Anadolu Bölge Temsilcisi Yakup Aslandoğan, Ravelli işçilerine her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Paylaş

DİSK/ Tekstil Sendikası İç Anadolu Bölge Temsilcisi Yakup Aslandoğan, Ravelli işçilerine her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını bildirdi. Sendika olarak daha önce ‘İşten atmalara karşı sendikaya üye olun’ çağrısında bulunduklarını ifade eden Aslandoğan, DİSK/Tekstil Sendikası olarak evlerde ve köylerde yaptıkları toplantılarda patronların en yüksek kazancı için ‘Bu köy servislerini bile kaldırır’ dediklerini belirterek, maalesef bunun da gerçekleştiğini dile getirdi. O dönem patron temsilcilerinin işçilere ‘Sendika sizin paranızı yemek için geliyor’ dediğini belirten Aslandoğan, “İşçinin ekmeği büyüsün diye uğraşan sendikamızın doğru söylediği görüldü. İşçiye defolu gömlekler fatura edip asgari ücret altında çalıştıranların ne kadar vicdansız olduğunu bir kez daha yaşadınız” şeklinde konuştu.
İşçilere, “Öncelikle size imzalatmak istedikleri ne varsa sendikamızın avukatına sormadan imzalamayın” diyen Aslandoğan, birlik olmak için daha fazla geç kalmadan sendikaya üye olunması gerektiğini bildirdi. Aslandoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçen aylarda üyelik sonucu işçi arkadaşlarımız mahkemeyi daha kolay kazandılar, hepiniz duydunuz. Köylerden gelen arkadaşlarımızın bazıları ‘Servisleri biz tutalım’ diyormuş. Bu yanlış bir şeydir. Patron size servis vermek zorundadır. Türkiye’nin birçok yerinde işçiler işten atmalara karşı mücadele ediyor. Fabrikasını terk etmeyenler, üretimi yavaşlatanlar var. Sizler de mücadele ve sendika yolunu seçmelisiniz. 12 Şubat’ta işten çıkarılmayı beklemeyin. ‘Keşke önceden sendikaya gitseydim’ diyerek yakınma zamanı değil. Sendikamızın kapısı mücadele etmek isteyen herkese açıktır.”
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Ravelli’de köy servisleri kaldırılıyor işçiler tedirgin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...