09 Şubat 2010 00:00

‘Mücadeleyi bölmeyi başaramayacaklar’

AKP Hükümeti’nin TEKEL işçilerinin direnişini karalama, bölme kampanyası Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın “İşe şeytan karıştı. Yani 72,5 milyon millet derler ya, Türkiye’de ne varsa PKK’lısı da dahil bu işe ‘fitne’ sokmaya başladılar”

Paylaş

AKP Hükümeti’nin TEKEL işçilerinin direnişini karalama, bölme kampanyası Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın “İşe şeytan karıştı. Yani 72,5 milyon millet derler ya, Türkiye’de ne varsa PKK’lısı da dahil bu işe ‘fitne’ sokmaya başladılar” sözleriyle yeni bir boyut kazanırken, bu sözler TEKEL işçilerinin tepkisini çekti. Bakan Yazıcı’ya “yazıklar olsun” diye yanıt veren işçiler, “mücadelelerini bölemeyeceklerini” söylediler.
Direnişlerinin başında beri AKP Hükümeti’nin, Başbakan ve bakanların saldırgan sözlerine maruz kalan TEKEL işçilerine şimdi de Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, “İşe şeytan karıştı. Yani 72,5 milyon millet derler ya, Türkiye’de ne varsa PKK’lısı da dahil bu işe ‘fitne’ sokmaya başladılar” demesi tepkileri artırdı.
‘YAZIKLAR OLSUN’
Tokat’tan süresiz açlık grevinde olan TEKEL işçisi Tekin İşlekoğlu, “Yazıklar olsun” dedi. “Hayati Bey her zaman böyle talihsiz açıklamalar yapıyor” diyen İşlekoğlu, “Türkiye’nin gerçek gündeminin, TEKEL işçilerinin mücadelesi olduğunu” söyledi.
İşlekoğlu, “Türkiye’yi yöneten siyasi irade sürekli suni gündemler oluşturuyor ama gerçek gündem burada. Hayati Bey’e söyleyecek çok şey bulamıyorum, ‘Yuh’, ‘yazıklar olsun’ diyorum. Gelsin buraya gerçek gündemi burada görsün. Burada PKK’mı var, illegal gruplar mı var. Kardeşim kendinizi kandırmayın, bu ülkeyi kandırmayın, artık insanlar bizim sayemizde uyandı. Siz ancak kendinizi kandırabilirsiniz, gerçekten yazıklar olsun. Çünkü buradaki insanların yüzde 70’i AKP’ye oy verdi” diye konuştu.
‘BAŞBAKAN’I AMERİKA MI SEÇTİ’
Başbakan Erdoğan’ın “bizi TEKEL işçisi seçmedi” sözlerine de atıfta bulunan İşlekoğlu, “Sizi biz seçtik kardeşim. Eğer biz seçmediysek, kim seçti, Amerika mı?” diye sordu.
Yanındaki Tokat’lı başka bir işçi de bütün bunlara karşı “diyecek söz bulamıyorum” dedi. İşçi, “Başbakan’ı, bakanları başka yerden transfer mi ettiler bilmiyorum” diye konuştu.
Muş’tan Nizamettin Tuncer de Kürt ama TC vatandaşı olduğunu belirterek, “biz hakkımızı istiyoruz, ama vermeseler de biz kazandık. Ben burada Trabzon’daki bacımı, Tekirdağ’daki kardeşimi tanıdım. Birbirimizi tanıdık” dedi. Tuncer, “Biz kardeşiz. Kürt açılımı ekmektir, barıştır, kardeşliktir. Biz hep bunu istiyoruz, ama kimse anlamıyor” dedi.
‘BAŞARAMAYACAKLAR’
Yazıcı’nın sözlerine bir tepki de Tekgıda-İş Diyarbakır İl Temsilcisi Cemal Doğrul’dan geldi. AKP Hükümeti’nin baştan beri bu mücadeleyi bölmek, provokasyon yaratmak için çaba harcadığını belirten Doğrul, “Hiçbiri tutmadı. Şimdi de ‘acaba diğer illerden gelenlerin kafalarını bulandırıp, bir provokasyon yaratabilir miyiz? diyorlar ama bunu da başaramayacaklar. Bu saldırı da ilk günden boşa çıktı” dedi.
‘ŞEYTAN 4/C’DİR’
KESK Genel Başkanı Sami Evren de Yazıcı’nın sözlerine yanıt vererek, “Biz şeytanı biliyoruz. Şeytan 4-c’dir” yorumu yaptı. Evren, gazetecilerin Bakan Hayati Yazıcı’nın TEKEL direnişine ilişkin sözlerini değerlendirdi.
“Eylemin önünde, arkasında neyin olduğu eylemin 54. günü mü sayın Bakan’ın aklına gelmiştir?” diyen Evren, Yazıcı’nın değerlendirmelerinin doğru olmadığını, işçilerin haklı ve meşru bir eylem yürüttüğünü söyledi. Evren, Şeytan 4-c’dir. 4-c ortadan kalkarsa sorun zaten çözülecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bu ateşin önünde kimse duramayacak

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...