09 Şubat 2010 00:00

Bu ateşin önünde kimse duramayacak

MAMAK General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarlığı ve ÖVDER Temsilciliği, önceki gün düzenlediği halk toplantısıyla Mamaklılarla TEKEL işçilerini bir araya getirdi.

Paylaş

MAMAK General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarlığı ve ÖVDER Temsilciliği, önceki gün düzenlediği halk toplantısıyla Mamaklılarla TEKEL işçilerini bir araya getirdi. Toplantıda konuşan TEKEL işçisi Cemalettin Özden, mücadeleleriyle yaktıkları kıvılcımın artık bir ateşe döndüğünü belirterek, “Mücadelemizi tüm çalışanlar ve halkla birleştirirsek bu ateşin önünde kimse duramayacak” dedi. İşçilerin, memurların, işsizlerin, öğrencilerin ve halkın geniş kesiminin TEKEL işçilerinin direnişine umut bağladığına dikkat çeken Özden, “Biz bu mücadelede birleşerek kazanırsak, bu ülkede artık kimse istemediğimiz bir şeyi bize dayatamayacak” dedi. Özden, TEKEL direnişiyle dayanışmayı büyütmenin önemini vurguladı.
Nurgül Korkmaz adlı TEKEL işçisi, özel sektörde çalışan kardeşinin işten atılmasının endişesini yaşarken kendisinin işsiz kaldığını anlattı. Başbakan’ın “3 milyar maaş alıyorlar” sözlerinin yalan olduğunu belirten Korkmaz, sadece kendileri için değil çocuklarının 4-c’ye mahkum edilmemesi için de mücadele ettiklerini söyledi. Korkmaz, kendilerine verdikleri destek için General Zeki Doğan Mahallesi halkına teşekkür etti.
Diğer bir TEKEL işçisi Müzeyyen Ermin de, 4-c’nin sözleşmesiz işçilik anlamına geldiğini belirterek, bu dayatmaya karşın tüm emekçilerin birlikte mücadele etmesinin önemine dikkat çekti. İşçilerden Şerife Demir de, haklarını almak için gerekirse bir yıl daha direnmeye hazır olduklarını söyledi.
‘MAHALLEMİZDE ÖRGÜTLENMELİYİZ’
General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarı Nurhayat Farımaz da, TEKEL işçilerinin üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurgulayarak, “Bizler geleceğimiz için, çocuklarımız için bu mücadeleyi sahiplenmeliyiz” dedi. TEKEL işçilerini ziyaret ettiklerini, ama bunun yeterli olmadığını belirten Farımaz, mahallelilere “Biz de eğitim için, sağlık için mahalle meclislerinde, ÖVDER’de örgütlenmeliyiz ve TEKEL işçileri gibi tüm Türkiye’ye örnek olmalıyız” diye seslendi.
ÖVDER General Zeki Doğan Mahallesi Temsilcisi Cevher Boztaş da, saldırılara karşı örgütlü mücadelenin önemini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)
İbrahim Kale
ÖNCEKİ HABER

Hükümetin pusulası şaştı

SONRAKİ HABER

‘Mücadeleyi bölmeyi başaramayacaklar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...