09 Şubat 2010 00:00

Hükümetin pusulası şaştı

TEK GIDA-İŞ, AKP Hükümeti’nin TEKEL işçilerinin eylemlerine ilişkin değerlendirmelerini, “Direnen işçiler, hükümet üyelerinin pusulasını şaşırttı!” diye yorumladı.

Paylaş

TEK GIDA-İŞ, AKP Hükümeti’nin TEKEL işçilerinin eylemlerine ilişkin değerlendirmelerini, “Direnen işçiler, hükümet üyelerinin pusulasını şaşırttı!” diye yorumladı.
Tek Gıda-İş’ten dün yapılan yazılı açıklamada, AKP Hükümeti’nin kamuoyu nezdinde itibar kaybettikçe pusulayı şaşırdığı vurgulandı.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Tek Gıda-İş yöneticileri ve TEKEL işçilerini hedef alan söylemlerinin her türlü mantık ayarından şaştığı vurgulanan açıklamada, Yazıcı’nın “Bu işe şeytan karıştı”, “PKK’lılar dahil, araya provokatörler girdi” sözlerine tepki gösterildi. Açıklamada, “Sayın bakan! 56 gündür bir tek kişiye ve çiçeğe bile zarar vermeden sürdürülen bir eyleme ‘şeytan’ karıştı demek için hakikaten insaf ve izan yoksunu olmak gerekir. Üzerlerine gönderdiğiniz coplu, biber gazlı hücum güçlerinize, elini bile kaldırmayan binlerce TEKEL işçisinin eylemine ‘PKK provokatörleri karıştı’ gibi bir yakıştırma, ancak çaresizliğinizin ve suçluluk uygunuzun bastırılması telaşı ile açıklanabilir” denildi.
Açıklamada, “bir başka haksız ve dayanaksız suçlamanın da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldiği” belirtilerek, “Deniyor ki; ‘4-c sendikayı 4.9 milyon TL zarara uğratacak’. Kamuoyunu yanıltmaya çalışmayın sayın bakan! Sözleriniz tamamıyla gerçek dışı” görüşü ifade edildi.
Açıklamada, sendikanın 12 aydır TEKEL işçilerinden aidat almadığına dikkat çekilerek, TEKEL işçilerinin başka kamu kuruluşlarına nakledilmesi durumunda da otomatik olarak gıda işkolundan çıkacağı hatırlatıldı. Gıda işkolundan çıkan işçilerin Tek Gıda-İş üyesi bile olamayacağı belirtilen açıklamada, “Yani TEKEL işçileri hak ettiklerini aldığında, Tek Gıda-İş üyelerini sadece sevgiyle uğurlayacak. Siz hangi zarardan, hangi kayıptan bahsediyorsunuz” diye soruldu. Açıklamada, “Tek Gıda-İş’e bu mücadeleden sadece onur ve gurur payı kalacak. Bunun değerini siz anlamayabilirsiniz ama hiç olmazsa çarpıtmayın” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Direniş 56, açlık grevi 4. gününü doldurdu

SONRAKİ HABER

Bu ateşin önünde kimse duramayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa