09 Şubat 2010 00:00

Direniş 56, açlık grevi 4. gününü doldurdu

TEKEL işçilerinin, hükümet üyelerinden gelen her türlü saldırgan söz ve açıklamaya rağmen direnişi dün 56. gününü doldurdu.

Paylaş

TEKEL işçilerinin, hükümet üyelerinden gelen her türlü saldırgan söz ve açıklamaya rağmen direnişi dün 56. gününü doldurdu. İşçilerin süresiz açlık grevi de 4. gününü tamamlarken, işçiler ne olursa olsun haklarını almadan dönmeyeceklerini ifade ettiler.
TEKEL işçilerinin direnişinin 56. gününde, süresiz açlık grevlerinin 4. gününde olan işçiler, “Galiba haklılık, kararlılık bu olsa gerek, sanki sabah kahvaltı etmiş gibiyiz” dediler.
Belli saatlerde basının yanlarına girmesine izin verilen açlık grevindeki işçiler, ellerindeki kitapları okurken, kararlılıklarını ifade etmekten de geri durmadılar.
İşçilerin tepkisi ve öfkesi ise hükümet üyelerinden gelen açıklamalaraydı. Aralarında rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan arkadaşlarının da olduğunu belirten işçiler, çocuklarının fotoğraflarını göstererek, “Onlar için mücadeleyi sürdürüp, haklarımızı almadan dönmeyeceğiz” dediler.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul’dan Ankara’ya köprü

SONRAKİ HABER

Hükümetin pusulası şaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...