09 Şubat 2010 00:00

Yunanistan’da çiftçiler bakanla görüşecek

YUNANİSTAN’da çiftçilerin, “hükümetin sektörlerinde uyguladığı ücret politikasını”...

Paylaş

YUNANİSTAN’da çiftçilerin, “hükümetin sektörlerinde uyguladığı ücret politikasını” protesto etmek amacıyla düzenledikleri gösteriler çerçevesinde Bulgaristan sınır kapısında TIR ve kamyon geçişlerini engelledikleri bildirildi.
Yunan basını, araç trafiğinde de ufak çaplı sorunlar çıktığını duyurduğu haberlerinde, çiftçilerin taleplerini iletmek üzere yarın Yunanistan Tarım Bakanı Katerina Batseli ile görüşeceklerini kaydetti.
Bağımsız çiftçi derneklerine bağlı çiftçilerin, görüşmeye kadar Promahona sınır kapısında gösterilerini sürdürme kararı aldıkları belirtildi.
Öte yandan, Kuzey Yunanistan ile Tesalya’da çiftçilerin 12 blok oluşturdukları, Atina-Selanik, Larissa, Magnisia ve Larissa-Kozani karayollarının gösteriler nedeniyle yer yer kapalı olduğu bildirildi.
Yunanistan’da 16 ilde şehirlerarası yollar ve sınır kapılarında bloklar oluşturan bazı çiftçiler, Yunanistan Koordinasyon Merkezi’nin çağrısıyla cuma günü grevlerini 6 ay ertelemeyi kararlaştırarak gösterilerden çekilmişti.
Çiftçiler, ürünlerine daha yüksek fiyat biçilmesi ve daha fazla tarımsal teşvik talebiyle, yaklaşık 3 hafta önce sınır kapılarını ve şehirlerarası yolları kapatma eylemlerine başlamıştı.
Tarım Bakanı Katerina Baçeli ise çiftçilerin taleplerine karşılık verilemeyeceğini açıklamıştı.
BULGARİSTAN ZARAR DÖKÜMÜNÜ BİLDİRDİ
Öte yandan, Bulgaristan hükümetinin, Yunan çiftçilerinin 3 haftadır sürdürdükleri protesto gösterileri kapsamında sınır kapılarını abluka altına alması yüzünden, Bulgaristan’ın uğradığı zarar dökümünü Avrupa Komisyonu’na bildirdiği açıklandı.
Hükümet basın merkezinin açıklamasında, sınır ablukası yüzünden Bulgaristan’ın Yunanistan’a yaptığı normal mevsimlik ihracatta yüzde 40 oranında düşüş meydana geldiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yüzlerce Afgan, NATO’dan kaçıyor

SONRAKİ HABER

Petrol devinin iklim oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...