10 Şubat 2010 00:00

BAŞBAKAN BÖLÜYOR

Erdoğan, TEKEL işçileri için konfederasyonların randevu talebine bugün yanıt verdi.

Paylaş

Erdoğan, TEKEL işçileri için konfederasyonların randevu talebine bugün yanıt verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, randevu talep eden sendikalardan sadece Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’ya randevu vereceğini söyledi. Erdoğan, ‘Diğerlerine değil’ diyerek KESK, Kamu-Sen, Hak-İş, DİSK ve Memur-Sen’e randevu vermeyeceğini söyledi. Erdoğan, “Diğer konfederasyonlarla görüşmeyi neden reddettiğini ise açıklamadı. Ayrıca neden sadece Kumlu ile görüşeceğini ve görüşmenin içeriğini de açıklamadı.
İŞLEMLER BAŞLADI
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısından sonra işçi ve memur konfederasyonlarının, TEKEL işçilerinin sorununun çözümü için randevu taleplerine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. “Sadece Türk-İş başkanına randevu vereceğim, diğerlerine değil” diyen Erdoğan, görüşmenin ne zaman olacağına yönelik soruya, “Onların istediği gibi olacak” karşılığını verdi.
Başbakan Erdoğan, Özel Kalem Müdürlüğü’nün, randevu talepleriyle ilgili işlemlere baktığını söyledi.
6’SI İSTEMİŞTİ
Geçtiğimiz hafta cuma günü konfederasyonlar, KESK Genel Merkezi’nde toplanarak, TEKEL işçileri için ortak yapılacak eylemler hakkında görüşmüştü. Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen, Hak-İş, KESK ve Memur-Sen yöneticilerinin yaptıkları toplantıda alınan karar doğrultusunda, “TEKEL işçilerinin sorunun en yetkili isimlerle görüşülmesi” için girişimde bulunulmuştu. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, konfederasyonlar adına Cumhurbaşkanı yardımcısı ile Başbakan’dan randevu talep etmişti.
TALEP GERİ ÇEKİLEBİLİR
Erdoğan’ın Türk-İş dışındaki konfederasyonlarla görüşmeyi reddetmesi üzerine, konfederasyonların randevu taleplerini geri çekmesi bekleniyor. Konfederasyonların, kararı değerlendirmek üzere bir araya gelmesi de bekleniyor. Başbakan Erdoğan, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile en son iki hafta önce görüşmüş, ancak görüşmeden bir sonuç çıkmamıştı. TEKEL işçileri 59 gündür eylem yaparken, son 6 gündür de bazı çalışanlar açlık grevine başladı.
BAKANDAN GERİ ADIM!
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de Türk-İş’in randevu talebine olumlu yanıt verdi.
Şahin, Türk-İş heyetiyle perşembe günü saat 10.00’da görüşecek.
Öte yandan, “TEKEL eyleminde PKK’lıların parmağı var” diyen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “Benim orada hiçbir şekilde TEKEL işçilerinin PKK’lı olduğu, PKK’lı olabileceklerine ilişkin bir sözüm olamaz. Ama öyle anlaşılmışsa onların hepsinden özür dilerim. TEKEL işçilerine benim böyle bir şey söylemem mümkün değil” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


NÜKLEER SANTARL İSYANI AKP GRUBUNDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yapmak için kürsüye geldiği sırada balkondaki izleyiciler arasında bulunan bir kişi, nükleer santral karşıtı pankart açtı. Hızla olay yerine koşan görevliler, “Mersin, Sinop nükleer istemiyor” yazılı pankartı topladı. Görevliler, pankart açan kişiyi yaka paça dışarı çıkardı. Daha önce çevrecilerle ilgili skandal açıklamalar yapan Erdoğan, bildik tavrını sürdürdü. Erdoğan, “Elinde 2 paçavrayla gelecek, nükleer enerjiyi provoke edecek... Biz bunlara prim vermeyiz. Birileri bunların eline paçavra tutuşturuyor. Ama medyanın da buna çanak tutmasını anlamıyoruz” dedi.
Erdoğan, konuşmasına ara vermeden devam etti. Danıştay’ın katsayı kararı için “Başbakan imam hatip mezunu diye mi böyle davranıyorsunuz?” diyen Başbakan, Bahçeli’nin 1 metre açıklaması için de “Onu tıp dünyasına havale ediyorum” ifadesini kullandı.
ÖNCEKİ HABER

CHP’NİN KÜRT POLİTİKASI SIFIRI TÜKETTİ!

SONRAKİ HABER

‘Turuncu Devrim’ soldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...