10 Şubat 2010 00:00

BDP SALDIRGANLARI TOPTAN’LA BAĞLANTILI!

BDP Genel Merkezi’ne saldırının 3 faili yakalandı. Zanlılardan birinin eski Meclis Başkanı AKP Milletvekili Köksal Toptan’ın danışmanlarından birinin kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Paylaş

BDP Genel Merkezi’ne saldırının 3 faili yakalandı. Zanlılardan birinin eski Meclis Başkanı AKP Milletvekili Köksal Toptan’ın danışmanlarından birinin kardeşi olduğu ortaya çıktı.
BDP Genel Merkezi’ne 5 Şubat’ta yapılan silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan 2 zanlı, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılara yardım ettiği iddiasıyla Ankara’da 1 kişi yakalandı.
Bagajda iki pompalı tüfek bulunması üzerine yapılan incelemede, aracın olaydan yaklaşık 9 saat önce, öğle saatlerinde Balıkesir’deki özel bir araç kiralama firmasından kiralandığı anlaşıldı.
İFADELERİ ALINDI
Kiralama işlemlerini gerçekleştiren Erdem S. ile Fatih K’nın kimlik bilgilerine ulaşıldı. Zanlılar, Balıkesir’de gözaltına alındı. Zanlıların, aracı kiraladıktan sonra geldikleri Ankara’da temasa geçtikleri Ahmet Ç. de Keçiören’deki evinde yakalandı.
Pompalı tüfeklerin kriminal incelemesinde ise kayıtlarda tüfeklerin sahibi olarak dördüncü bir kişinin olduğu belirlendi. Söz konusu bu kişinin de ifadesi alınacak, olayla bağlantısı olup olmadığı araştırılacak.
DANIŞMANIN KARDEŞİ
Saldırının provokasyon olup olmadığı yönünde ayrıntılı inceleme yapılacak, gözaltına alınan zanlıların geçmişte herhangi bir ‘siyasi suçları’ olmaması nedeniyle “eylem için yönlendirme yapılıp yapılmadığı” araştırılacak.
Zanlılardan Erdem S’nin, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan döneminde başkan danışmanı olarak görev yapan E.S’nin kardeşi olduğu da ortaya çıktı. Mehmet Ali Şahin’in TBMM Başkanı seçilmesinin ardından bir süre bu görevine devam eden E.S, daha sonra TBMM Dış İlişkiler Başkanlığı’nda görevlendirildi.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Kozmik rapor savcıda

SONRAKİ HABER

MİT’in başına getirilecek isim bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...