10 Şubat 2010 00:00

Alevilik güvenlik sorunu değildir

HACI Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi çalıştaylarının ardından Başbakan’a sunulan ön raporun, hükümetin Alevilik ve ...

Paylaş

HACI Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi çalıştaylarının ardından Başbakan’a sunulan ön raporun, hükümetin Alevilik ve Alevileri hâl⠓güvenlik konsepti” içinde değerlendirdiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Sorunun siyasal ve hukuksal bir sorun olduğunu belirten Geçmez, “Alevi sorunu çözülmek isteniyorsa, demokrasi, insan hakları ve eşit yurttaşlık anlayışı içerisinde, her türlü ayrımcılık ortadan kaldırılmalıdır” dedi.
Geçmez dün yaptığı yazılı açıklamada, raporda yer alan ifade ve önerilerin Alevi örgütlerinin sürecin başlangıcında yaptığı eleştiri ve itirazların ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini dile getirdi.
Aleviliğin siyasal ve hukuksal bir sorun olduğunu ifade eden Geçmez, “Alevi sorunu çözülmek isteniyorsa, demokrasi, insan hakları ve eşit yurttaşlık anlayışı içerisinde, her türlü ayrımcılık ortadan kaldırılmalıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

Kozmik rapor savcıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...