10 Şubat 2010 00:00

TEKEL için eylem yapacaklar

TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş kampanyası için Maltepe Gülsuyu’nda çalışmalar başladı.

Paylaş

TEKEL işçileriyle 1 liranı paylaş kampanyası için Maltepe Gülsuyu’nda çalışmalar başladı. Kapı kapı dolaşıp kampanyayı anlatacak ve 1 lira toplayacak olan Gülsuyu Mahallesi halkı pazar günü ise TEKEL işçilerine destek eylemi yapacak. Eylemin ardından kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar Ankara’ya götürülerek TEKEL işçilerine teslim edilecek. Eylem pazar günü saat 14.00’de Heykel durağından yapılacak yürüyüşle başlayıp, Fatma Hanım durağında sona erecek. Eylem için mahallenin belirli yerlerine pankartlar asılacak, bildiriler dağıtılacak.
Kampanya çalışmalarını yürüten Emekli TEKEL İşçisi İbrahim Bilgili, eski bir TEKEL işçisi olarak Ankara’ya da gitmiş. Kampanyayı mahallede herkese duyurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bilgili, TEKEL işçilerinin haklı mücadelesini herkese anlatacaklarını söyledi.
MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ
Kadife Çakmak da kampanyanın yürütücülerinden. Emekli olduğunu belirten Çakmak, TEKEL işçilerinin kazanması için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Başbakan’ın TEKEL işçilerinin direnişini karalayarak insanların kafasını karıştırdığını anlatan Çakmak, TEKEL işçilerinin Türkiye’ye örnek olduğunu, bu mücadeleyi büyütmenin ise kendi görevleri olduğunu belirtti.
GÜLSUYU TEKEL’İN YANINADA
Maltepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi Oya Akay da kampanyaya destek veriyor. Başka iş kollarında çalışan işçilerin de TEKEL işçilerinin karşılaştığı sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Akay, “TEKEL işçileri bu yüzden tüm işçilerin sorunlarını dinlendiriyor aslında. Sağcısı, solcusu, Türk’ü Kürt’ü her kökenden insan orada güzel bir direniş sergiliyor. AKP’ye oy verenler bile onlarla kol kola” dedi. Bu yüzden TEKEL işçilerinin yanında olduğunu ve kampanyayı desteklediğini dile getiren Akay, Gülsuyu halkının da TEKEL işçilerinin yanında olduğunu dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

BAŞIBÜYÜK HALKI DESTEK VERECEK
Adem Kaya Başıbüyük Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Eski Başkanı. Şu an CHP Belediye Meclis Üyesi olan Kaya, Başıbüyük’te yapılmak istenen yıkımlara karşı mücadelenin öncülerinden biriydi. Başıbüyük halkının yıkımlara karşı mücadele ederken TEKEL işçilerinin direnişine benzer bir mücadele verdiğini belirten Kaya, “:Biz mücadele ederken AKP’nin gerçek yüzünü görmüştük. Türk, Kürt, Alevi, Sünni bir araya gelmiştik. Dayanışmanın ne olduğunu öğrenmiştik. O günden sonra nerede bir hak alma mücadelesi varsa destek verdik. Şimdi de TEKEL işçilerine destek vereceğiz” diye konuştu. Başıbüyük halkının kampanyaya destek vereceğini belirten Kaya, TEKEL işçilerinin sadece kendileri için değil herkes için mücadele ettiğini dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

2010 yılı işçiler için zor olacak

SONRAKİ HABER

Dayanışma büyüyor direniş güçleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...