10 Şubat 2010 00:00

Emek, barış ve demokrasi için birlik

EMEP, ÖDP, BDP, ESP, SDP, EHP ve Sosyalist Parti’nin İstanbul il örgütleri emek, barış ve demokrasi için ortak hareket etme kararı aldılar.

Paylaş

EMEP, ÖDP, BDP, ESP, SDP, EHP ve Sosyalist Parti’nin İstanbul il örgütleri emek, barış ve demokrasi için ortak hareket etme kararı aldılar. Herkesin insanca yaşayabileceği, eğitim ve sağlık hakkından mahrum edilmeyeceği bir yaşam için mücadele edeceklerini açıklayan siyası partiler, baskılara, şiddete ve anti-demokratik uygulamalara karşı birlikte hareket edeceklerini belirttiler.
Makine Mühendisleri Odası’nda yapılan basın toplantısında ortak basın metnini okuyan Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, işçi ve emekçilere yönelik çok yönlü saldırıların ve hak gasplarının yoğun olarak yaşandığı bir süreçten geçildiğini dile getirdi. “Bir yandan hak, hukuk, demokrasi, kardeşlik diyerek Kürtlerin, Alevilerin ve farklı inançların üzerinde baskıyı eksik etmeyen AKP Hükümeti, diğer yandan ekmeği ve iş güvencesi için Ankara’nın merkezine gelen TEKEL işçilerine saldırıyor. Bölgede kelepçeleyerek süren tutuklamalara Ankara’da sıkılan tazyikli sular, atılan gaz bombaları, coplamalar eşlik ediyor” diyen Gerçek, AKP Hükümeti’nin kendisine Müslüman ve kendisine demokrat olduğuna dikkat çekti. Ülke zenginliklerinin emperyalizme peşkeş çekilmesinden, işsizliğin-yoksulluğun artmasından, anti-demokratik uygulamaların had safhaya vardırılmasından, halkları ve emekçileri karşı karşıya getirmekten egemenler, onların burjuva partileri ve onların kapitalist sistemlerinin sorumlu olduğunu ifade eden Gerçek, “Bizler İstanbul’da egemenlerin ve burjuva kliklerinin dayattığı güdümlere karşı bütün emekçileri kendi gündemimizi belirleyeme ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. İsmi geçen partilerin İstanbul İl Örgütleri olarak bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.
TEKEL İŞÇİLERİ YOL GÖSTERİYOR
Emekçilere yönelik saldırıların karşısında birlikte durarak, birlikte hareket edeceklerini açıklayan Gerçek, TEKEL işçilerinin direnişinin bugün yürünmesi gereken yolu bütün işçilere ve emekçilere gösterdiğini dile getirdi. Dayanışma içinde oldukları TEKEL işçilerinin başarısının tüm işçileri, emekçilerin ve demokrasi güçlerinin kazanımı olacağını vurgulayan Gerçek, işçileri, emekçileri, ezilenleri, bütün mağdurları birleşmeye, birlikte mücadele etmeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

BİRLİĞİN TEMEL AMAÇLARI

Bir araya gelen siyasi partiler temel amaçlarını şu şekilde sıraladı:
*İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı,
*Irkçılığa ve şovenizme karşı,
*Barış, kardeşlik, eşitlik ve demokrasi için,
*Kürt sorunun barışçı ve demokratik çözümü için
*Herkese iş, güvenli gelecek, herkesin insanca yaşayabileceği, eğitim ve sağlık hakkından mahrum edilemeyeceği bir yaşam Baskılara, şiddete ve anti-demokratik uygulamalar karşı birlikte mücadele
ÖNCEKİ HABER

Marmaray işçileri hakları için dava açtı

SONRAKİ HABER

E.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi’nde döner sermaye krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa