10 Şubat 2010 00:00

Marmaray işçileri hakları için dava açtı

ÜCRETLERİNİ alabilmek için 25 gündür şantiye binası önünde direnişte olan Marmaray işçileri dün de Sirkeci Adliyesi’ndeydiler.

Paylaş

ÜCRETLERİNİ alabilmek için 25 gündür şantiye binası önünde direnişte olan Marmaray işçileri dün de Sirkeci Adliyesi’ndeydiler. İşçiler çalıştıkları taşeron şirket ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında ücretlerinin ödenmesi ve sigorta primlerinin yatırılması istemiyle Sirkeci Adliyesi’nde dava açtılar.
İşçiler adına konuşan Aydın Erhan, 25 gündür eylemlerini sürdüren işçilerin yerine taşeron şirket Polat İnşaat tarafından yeni işçilerin alındığını söyledi. Erhan, “Sorunlarımız sadece ücret artışı değil, yemekhanemiz ve yemekler de çok kötü. Elbiselerimizi değiştireceğimiz bir yer yok. Çizme, eldiven verilmiyor. Verilse bile 5-10 katı aylığımızdan kesiliyor. Sağlık kontrollerimiz 6 ayda bir yapılması gerekirken yılda bir kere yapılıyor. Ayrıca sigortalarımız da eksik yatırılıyor” diye konuştu.
Avukat Sezgin Uçar ise açtıkları dava ile ilgili bilgi verdi. Marmaray işçileri, bugün sorunlarını anlatmak için Ankara’da olacaklar. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Metrobüs ücretinde eski uygulamaya dönüldü

SONRAKİ HABER

Emek, barış ve demokrasi için birlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...