10 Şubat 2010 00:00

Yağmur ve fırtına ülke genelinde etkili oldu

ŞİDDETLİ yağışlar bir çok ilde sellere neden oldu. Seller sonucu ev ve işyerleri sular altında kalırken Antalya’da otomobilleriyle sele kapılan iki kişiden biri kurtarıldı, diğeri kayıp...

Paylaş

ŞİDDETLİ yağışlar bir çok ilde sellere neden oldu. Seller sonucu ev ve işyerleri sular altında kalırken Antalya’da otomobilleriyle sele kapılan iki kişiden biri kurtarıldı, diğeri kayıp
ANTALYA FIRTINAYA TESLİM: 1 KİŞİ KAYIP
Antalya’nın Abdurrahmanlar mevkiinde şiddetli yağış sonucu otomobilleriyle sel sularına kapılan ve bir ağaca tırmanıp yardım bekleyen iki kişiden biri kurtarıldı, diğer kişi bulunamadı. Gebiz Çayı’nın taşması sonucu yaşadıkları çadırlarda mahsur kalan 17 kişi ise helikopter ile kurtarıldı
Şiddetli yağış nedeniyle trafiğe kapanan Antalya-Manavgat karayolunun Abdurrahmanlar mevkiinde sulara kapılarak sürüklenen otomobilden çıkarak bir ağaca tırmanan ve yardım isteyen iki kişiden Ali Rıza Türktaş’a ulaşıldı. Alanya’dan gelen arkadaşları tarafından kiralanan bir bot ve iş makineleriyle 7 saatlik bir bekleyişin ardından ulaşılan Ali Rıza Türktaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aynı ağaçta bulunduğu belirtilen Mustafa Dolapçı’nın ise kayıp olduğu bildirildi.
MUĞLA’DA ETKİLİ SAĞANAK
Muğla’da etkili sağanak sonucu, Kötekli Mahallesi’ndeki bir sitenin sakinleri 50 saattir evlerinden çıkamıyor. Site sakinlerinin çocukları itfaiye ekipleri tarafından evlerinden alınarak okula götürüldü. Vatandaşların yaşadığı 30’dan fazla 2 katlı evi tek tek dolaşan itfaiye ekipleri, “Evlerinden çıkmak isteyen vatandaşlarımız itfaiye acil imdat telefonunu arasın” anonsları yaparak vatandaşlara yardım etti.
KUŞADASI’NDA HEYELAN KORKUSU
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde iki gündür etkili olan yağışların ardından meydana gelen heyelanın boyutları korkutuyor. Tuntaş Marina Sitesi’nde dün başlayan ve sabaha kadar devam eden kaymalar nedeniyle 5 blokta 50 daire, bugün de Işıkkent Sitesi’nde bir blokta 8 daire ile siteye komşu bir apartmanda 4 daire boşaltıldı.
Kuşadası’nda toprak kayması yaşanan bir diğer bölge ise Özer Türk Stadyumu arkasındaki Işıkkent Sitesi oldu. Sitede H Blok’un önünde yer alan istinat duvarının çökmesi sonucu bloktaki 8 daire ile duvarın yıkıldığı yöndeki Nurgül Apartmanı’nda bulunan 4 daire boşaltıldı.
EDİRNE’DE NEHİRLER TAŞTI
Edirne’de, Tunca Nehri’nin taşması nedeniyle Kanuni, Fatih ve Yalnızgöz Köprüleri ulaşıma kapalı tutuluyor. Tarım alanları, Sarayiçi mevkiindeki Adalet Kasrı, Balkan Savaşı Şehitliği, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı da sular altında. Yetkililer, Edirne’de çarşamba, perşembe ve cuma günü sağanak beklendiğini bildirdi.
KAR İSTANBUL’U SEVDİ
İstanbul’da önceki gün akşam saatlerinde kısa sürede tipiye dönüşerek etkili olan kar, şehir merkezinde 1-2, yüksek kesimlerde 2-5 santimetre kalınlığa ulaştı. Terkos bölgesinde başlayan kar yağışı, saat 21.00’den itibaren Kınalı, Hadımköy ve Büyükçekmece’de, saat 22.00’den itibaren de şehrin tamamında başladı.
EĞİTİME KAR ENGELİ
Karaman’ın Başyayla ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı 30 köy ile Başyayla ve Sarıveliler ilçesine bağlı 20 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanınca ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.
BÜYÜK MENDERES NEHRİ TAŞTI
Aydın’da yağmur barajlarındaki su seviyesi en üst noktaya çıkarırken, yüksek kesimlerden gelen sularla seviyesi yükselen Büyük Menderes Nehri taştı. Taşkın nedeniyle Koçarlı Ovası’nda binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Deniz görünümünün oluştuğu Koçarlı Ovası’nda İncirliova bağlantı yolu kısmen trafiğe kapandı. Yol güzergahında bir köprünün ayağında da çatlaklar oluştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Değişiklikler sınavı yapılamaz hale getirdi’

SONRAKİ HABER

Metrobüs ücretinde eski uygulamaya dönüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...