10 Şubat 2010 00:00

TEKEL işçilerine İngiltere’den destek

İNGİLTERE’deki Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi’nin (Day-Mer) çağrısıyla TEKEL işçilerine destek olmak için Türkiye Büyükelçiliği önünde eylem yapıldı.

Paylaş

İNGİLTERE’deki Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi’nin (Day-Mer) çağrısıyla TEKEL işçilerine destek olmak için Türkiye Büyükelçiliği önünde eylem yapıldı. TEKEL işçilerinin mücadelesini kamuoyuna duyurmak ve destek istemek için bir süredir imza kampanyası yürüten Day-Mer, birçok politikacı ve sendikacıyla görüşmeler yaparak desteklerini istedi. Toplanan imzalar Londra’da büyükelçilik önünde yapılan eylemin ardından elçilik binasına siyah çelenk bırakıldı.
Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Mayıs’ta genel seçimlerin yapılacağı İngiltere’de birçok sendikanın, sol ve sosyalist örgütün düzenlediği toplantılarda TEKEL işçilerinin direnişi konusunda bilgilendirme yaptıklarını belirtti. Sezgin, AKP’nin bu işçi düşmanı tutumunu kınarken TEKEL işçilerinin mücadelesi devam ettikçe Day-Mer olarak destek vereceklerini bildirdi. Savaş Karşıtı Koalisyon adına konuşan Gareth Jenkins, işçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyal güvencelerinin garanti altına alınması için harcanması gereken bütçelerin savaşlara aktarıldığına dikkat çekti. (LONDRA)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Alevi dernekleri direnişin yayında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...