10 Şubat 2010 00:00

BULGARİSTAN VE ALMANYA’DAN AFGANİSTAN’A EK ASKER KARARI

Bulgaristan’ın, Afganistan’daki asker sayısını 70 kişi daha artırarak yıl sonuna kadar toplamda 570’e çıkaracağı bildirildi.

Paylaş

Bulgaristan’ın, Afganistan’daki asker sayısını 70 kişi daha artırarak yıl sonuna kadar toplamda 570’e çıkaracağı bildirildi.
Bulgaristan Savunma Bakanı Anü Angelov, askeri rotasyon kapsamında Afganistan’dan ülkeye dönen 260 personeli karşılama töreninde yaptığı konuşmada, Afganistan’daki Bulgar askerlerin sayısının 70 kişi daha artırılacağını söyledi.
Angelov ayrıca, Bulgar askerlerin görev yaptığı Kandahar’daki askeri üsse geçen ay sonunda düzenlenen ve biri ağır 4 Bulgar askerin yaralandığı roket saldırısının ardından, güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı. Angelov, Afganistan’ın Herat kentinde görevli Bulgar askeri sağlık ekiplerinin de, diğer Bulgar personelinin bulunduğu Kandahar kentine taşınacağını söyledi.
Alman hükümeti de, Afganistan’daki askerlerinin sayısını artırma kararı aldı. Başkent Berlin’de yapılan kabine toplantısında, daha önce alınan, Afganistan’da en fazla 4 bin 500 asker bulundurma kararı yenilenerek, bu üst sınır 5 bin 350’ye çıkarıldı.
Karar çerçevesinde Afganistan’a ilk aşamada, “Afgan halkının korunması ve güvenlik güçlerinin eğitimi” için 500 asker daha gönderilecek. 350 asker de gerektiği takdirde hızlı şekilde bu ülkeye gönderilebilmek için yedek tutulacak.
Federal Meclis’te bugün konuya ilişkin tartışmalara başlanacak. Meclisin bu ay içinde bu konuda karar alması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Muhalif ordu komutanı isyana teşvikten yargılanacak

SONRAKİ HABER

Görülmeyen ‘tehdit’ ne olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...