10 Şubat 2010 00:00

Ukrayna’da seçimler mahkemelik oluyor

UKRAYNA’daki devlet başkanı seçimini kaybeden Başbakan Yulia Timoşenko’nun parlamentodaki grubu, seçim sonuçlarını yargıya taşıma kararı aldı.

Paylaş

UKRAYNA’daki devlet başkanı seçimini kaybeden Başbakan Yulia Timoşenko’nun parlamentodaki grubu, seçim sonuçlarını yargıya taşıma kararı aldı.
Ukrayna parlamentosundaki Timoşenko grubunun sözcüsü Serhiy Sobolev, parlamentoda yaptığı açıklamada, geçen pazar günü yapılan ve Viktor Yunukoviç’in kazandığı devlet başkanı seçimi sırasında geniş çaplı yolsuzluklar yapıldığını ileri sürerek, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.
Sobolev, “Seçim günü, Yanukoviç’in görevlendirdiği grupların Ukrayna kanununu hiçe sayan ihlallerine, seçmenlere yaptıkları baskılara ve Bölgeler Partisi’nin yaptığı yaygın sahtekarlıklara sahne oldu. Sonuçta, Timoşenko grubu olarak hem kendi hakkımızı hem de vatandaşlarımızın dürüst ve şeffaf seçimlere katılma hakkını mahkemelerde koruyacağımızı ilan ediyoruz” dedi.
Devlet başkanlığı seçimini, Rusya yanlısı olarak bilinen Muhalif Lider Viktor Yanukoviç kazanmıştı. Oyların yüzde doksanından fazlası sayılırken Yanukoviç’in yüzde 2.5’tan az oy farkıyla önde gittiği açıklandı. Yanukoviç ise kendisine destek verenleri kutladı ve ülkenin ihtiyaç duyduğu değişimi getireceğini söyledi. Yanukoviç, mevcut Başbakan Yulya Timoşenko’nun istifa etmesini de istedi, ancak Timoşenko bunu reddetti. Timoşenko, yenilgiyi reddederek, zafer ilan etmek için henüz erken olduğunu söyledi. Timoşenko, seçim ekibinden her oy için mücadele etmelerini istedi. Timoşenko’nun kampanya sorumlusu, seçimde hile yapıldığını söylemişti.
Yanukoviç, beş yıl önce ABD destekli “Turuncu Devrim”le iktidardan uzaklaştırılmıştı. Timoşenko’nun da liderleri arasında olduğu sokak protestoları, Yanukoviç’i iktidardan uzaklaştırmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Opel, Almanya’da 3 bin 900 kişiyi işten atacak

SONRAKİ HABER

Muhalif ordu komutanı isyana teşvikten yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...