10 Şubat 2010 00:00

Opel, Almanya’da 3 bin 900 kişiyi işten atacak

OTOMOTİV devi Opel, Almanya’da yaklaşık 3 bin 900 kişiyi işten çıkaracak.

Paylaş

OTOMOTİV devi Opel, Almanya’da yaklaşık 3 bin 900 kişiyi işten çıkaracak. Şirket tarafından dün Frankfurt kentinde yapılan açıklamada, Bochum kentindeki fabrikada 1799 kişinin işine son verileceği ve burada, gelecekte sadece Zafira modelinin üretileceği bildirildi.
Insignia modellerinin üretildiği Rüsselsheim kentinde 682 kişinin, Eisenach kentindeki fabrikadan da 300 kişinin işten çıkarılacağı ifade edildi. Kaiserslautern kentindeki motor fabrikasında da 300 kişinin işine son verileceği kaydedildi. Almanya’daki şirket idarelerinden de yaklaşık 650 kişinin işine son verileceği, bunların çoğunun Rüsselsheim’daki fabrikadan olacağı belirtildi.
Bu planların, fabrikalardaki işçi temsilcileri ile de görüşüleceği ve Avrupa çapında Opel fabrikalarından toplam 8 bin 300 kişinin işten çıkarılmasının planlandığı kaydedildi.
ALMAN BAKAN’DAN DESTEK SÖZÜ
Öte yandan, Almanya Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle, Amerikan General Motors (GM) şirketinin Opel şirketinin kurtarılması için Alman devletinden istediği 1,5 milyar avroluk yardımı ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğini söyledi.
Brüderle Berlin’de yaptığı açıklamada, GM tarafından istenilen yardımın AB Komisyonu’nda incelendiğini belirterek, “General Motors’un talebini itinayla inceleyeceğim” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

4-c iyiyse Başbakan çocuklarını 4-c’li yapsın

SONRAKİ HABER

Ukrayna’da seçimler mahkemelik oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...