10 Şubat 2010 00:00

Açılım

TEKEL çalışanları olarak biz açılımı yaptık. Karadeniz’den gelen işçi arkadaşımızla horon tepiyor, halay çekiyoruz.

Paylaş

TEKEL çalışanları olarak biz açılımı yaptık. Karadeniz’den gelen işçi arkadaşımızla horon tepiyor, halay çekiyoruz. Karadeniz’den gelen işçi arkadaşlarımız bizi sabahları rojbaş diyerek selamlıyor. Bizler birbirimizi anladık artık iktidarda anlasın. Bu ülkede yaşanan bütün acılar hepimizin ortak acısı oldu. AKP, Kürtleri, Alevileri, Romenleri, Türkleri birbiriyle ayrıştırıp böldüğü gibi; emek sınıfını da 4-c’li, kadrolu, geçici, sözleşmeli, taşeron işçi olarak bölüp hepsini köleleştirmeye çalıştı. TEKEL işçisi buna müsaade etmedi. TEKEL işçisinin talebi, eşit işe eşit ücret; herkese güvence; herkese insanca bir yaşam…
Başbakan “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!” diyor. Başbakan’ın insanca yaşatma anlayışı bu mu? Ankara’nın ayazında iki aya yakın bir süredir kendi haklarını Gandice direnerek istemesinden daha doğal ne olabilir ki? Sigara fabrikalarını içki fabrikalarını satanlar sattıklarının hesabını vermek yerine, peşkeş çekerek sattığı yerlerin hesabını işçilere ödetiyor. Bununla da kalmayarak işçileri işsizlere şikayet ediyor.
TEKEL işçisi yan gelip yatmadı, sigara fabrikalarında çalışarak; kansere yakalandı; boyun ve bel fıtığı oldu. Bunun bedeli aldığımız 1200 TL değerindeki maaşlarımızdır. Bunun da bizi halka şikayet ederek 3 bin TL olduğunu söylüyor. Bodrolarımızı göstermemize rağmen hâlâ daha yanlış beyanda bulunuyor.
Ülke ekonomisi kötüye gidiyorsa, özlük hakkımıza dokunmadan biz her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Meclis’te bulunan 550 vekilin bu ülkeye maliyeti ne kadardır. El kaldırıp el indirmekten başka işi olmayan milletin değil genel başkanların vekili olanlar… Bizim yaptığımız fedakarlığı neden yapmıyorlar?
Dokunulmazlıklarını kaldırıp 20 bin TL aylıklarından 10 bin TL’lik fedakarlık neden yapmıyorlar. Onlar için dokunulmazlık ne ise bizim için özlük hak odur.
AKP ülkenin gerçek gündemi olan işsizlik, yoksulluk, emeğe saldırıyı bırakıp gündemi Ergenekon, baş örtüsü ile değiştiriyor. Çünkü Başbakan darbelerden çok korkuyor. Biz de korkuyoruz. Başımıza seçilerek geldi her ne kadar beni TEKEL işçisi seçmedi dese de biz yüzde 90 kendisine oy verdik. AKP’ye veya demokrasiye yapılacak bir darbe nasıl haksızsa ve biz buna karşı isek TEKEL işçisi olarak, neden bizim haklarımız alınırken bizim gibi düşünmüyorlar.
Sayın Başbakan darphane işçilerine destek verirken de Başbakan’a marjinal diyenler olmuştu. Bu gün de bize destek için gelenlere Başbakan marjinal diyor. Yoksa Başbakan iktidar hırsı ile artık farklı mı düşünüyor? Bu gücü Başbakan’a veren bu gücü almasını da bilir.
Yaşasın halkların kardeşliği, işçilerin birliği!
Kerem Kılıç
(Adıyaman TEKEL işçisi)
ÖNCEKİ HABER

4 Şubat’ta alanlara akın ettik

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...