10 Şubat 2010 00:00

Bu kalp sana sessiz kalır mı?

1980’li yıllarda geçen bir hikayeyi anlatan dönem dizisi Bu Kalp Seni Unutur mu’nun çekimlerine ara verildiği belirtildi.

Paylaş

1980’li yıllarda geçen bir hikayeyi anlatan dönem dizisi Bu Kalp Seni Unutur mu’nun çekimlerine ara verildiği belirtildi. Diziyi yayınlayan SHOW TV’nin ödemeleri geciktirmesi üzerine bütün ekip isyan etti.
Geçen hafta bir “Artist Manifesto” yayınlayarak oyuncuların ve set işçilerinin çalışma koşullarına dikkat çeken Milliyet’in Cadde eki, bu kez yakın tarihe ışık tutan ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’ dizisinin ekrana veda ettiğini yazdı. Habere göre yaklaşık 10 haftadır para almadan çalışan set ekibi, kazan kaldırdı.
KANAL ÖDEME YAPMIYOR
Başrollerini Bülent İnal, Melis Birkan, Okan Yalabık ve Berrak Tüzünataç’ın oynadığı yapım, 1980 darbesinden sonraki Türkiye’yi anlatıyor. 16 bölümü yayınlanan dizinin, Murat Belge, Fehmi Koru, Ertuğrul Kürkçü ve Mümtaz’er Türköne’nin de aralarında bulunduğu güçlü bir danışma kurulu var. Dizinin maliyetinin çok yüksek olduğu, bir süredir gündeme gelen bir konuydu. Bunun nedeni, dönem dizisi olmasından kaynaklanan masraflar ve çok sayıda ünlü oyuncunun yer aldığı kadrosunun kalabalıklığı. SHOW TV’nin, uzun zamandır dizinin yapımcısı Asis Yapım’a ödemeleri aksattığı ifade ediliyor. Yapımcının, oyuncu ve set işçilerine maaş ödeyemediği iddia ediliyor. Bu yüzden ekip, 8-10 haftadır para almadan çalışıyor.
Ekibin artık çalışmama kararı verdiği belirtildi. Dizinin ‘proje tasarımcısı’ Tomris Giritlioğlu, oyuncularının kararını SHOW TV yönetimine aktardı. Bunun üzerine ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’ dizisinin setinde çekimler durdu. Yaklaşık 10 gün boyunca hiçbir sahne çekilmeyecek. Yapımcı şirket ve kanalın kararı bekleniyor, dizinin bitmesi de ihtimaller arasında.
SİNE-SEN ÇALIŞIYOR
Geçen ay “Orman düzeni değil sinema iş yasası” başlıklı bir çalışma hazırlayan Sinema Emekçileri Sendikası Sine-Sen de, çalışma koşullarının bir an önce düzeltilmesi için etkinliklerini hızlandırdı. Sine-Sen’in açıklamasında, “Sine-Sen olarak 32. yılımızı kutlarken tüm sinema emekçilerine sendikamız Sine-Sen’de örgütlenmenin artık kaçınılmaz bir gerçek olduğunu anımsatıyor ve sendikamızın kuruluşundan bugüne tüm emeği geçen sinema emekçilerine binlerce kez teşekkür ediyoruz” denmişti. Sine-Sen, sinema emekçilerinin sorunlarına seyirci kalan ilgili ve yetkilileri de bir kez daha sorunlarına karşı duyarlı olmaya ve Sinema İş Yasası’nı bir an önce gündemlerine almaya çağırmıştı.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

RTÜK başkanı ‘Sigarasız olur mu’ diyor ama...

SONRAKİ HABER

Sınıftan yana sendika görmek istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...