11 Şubat 2010 00:00

TEKEL direnişi kırılma noktası

EMEK Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, TEKEL işçilerinin 2 aya yaklaşan direnişlerinin, çıkış ve çözüm yolunu gösterdiğini belirtti.

Paylaş

EMEK Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, TEKEL işçilerinin 2 aya yaklaşan direnişlerinin, çıkış ve çözüm yolunu gösterdiğini belirtti.
“Siyasi iktidarı halkın talepleri karşısında bu denli gerici ve saldırgan noktaya sürükleyen, izledikleri işçi ve emekçiye düşman politikalarıdır” diyen Tüzel, açıklamasına şöyle devam etti: “Başbakan’ın işçileri haksız göstermek için ‘yan gelip yatmak’, ‘yetim hakkı yedirmemek’ türünden ettiği bütün demagojik sözler, halkımızın vicdanında geri tepmiştir. Hükümetin işçi ve emekçiler için reva gördüğü kuralsız çalışma ve kölelik hayatı dayatması karşısında tütün işçileri, birleşik, kendi gücüne güvenen ve kararlı bir dirençle, adeta ülkemizin emekçi sınıflarının gözünü açmış; 4-c vb. öte, kendi taleplerini aşan bir etki yaratmıştır. Elbette bu saflaşma ülkemiz için hayırlı olmuştur ve emekçilerin önünü açacak olan da buradan ilerlenmesidir. Hükümeti ve sermaye çevrelerini korkutan, tehditkar saldırganlığa sürükleyen de bu özelliğidir. Bu noktada TEKEL işçileri, çocukları ve ülkenin geleceği adına kendi üzerlerine düşeni kararlıca sürdürmektedir. Gerçek emek ve demokrasi talepleri, işçi hakları konusunda olması gerekeni gösteren bu örnek direnişin kazanması için bütün emek kesimlerine düşen görevler vardır.”
(İstanbul/
ÖNCEKİ HABER

FRANSA iDDiASINDA BAŞBAKANLIK YANILDI!

SONRAKİ HABER

Agos’ta yazıyorsan katlanacaksın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa