11 Şubat 2010 00:00

Tanıklar valiliği yalanlıyor

ŞIRNAK Valiliği, Uludere ilçesinde Ortasu köyünden Ortabağ köyüne giderken, Newala Şivişo mevkiinde askerler tarafından minibüsü ...

Paylaş

ŞIRNAK Valiliği, Uludere ilçesinde Ortasu köyünden Ortabağ köyüne giderken, Newala Şivişo mevkiinde askerler tarafından minibüsü taranarak öldürülen Hecer Uslu olayına ilişkin yaptığı açıklamada, Uslu’nun ‘Dur’ ihtarına uymadığını iddia ederek, olayda da 2 askerin yaralandığını öne sürdü. Fakat tanıklar valiliğin açıklamasını yalanlıyor.
Valilik açıklamasında, Uludere’nin Ortabağ köyü Sivuşi Deresi bölgesinde 7 Şubat 2010’da saat 21.42 sıralarında sınır birliklerince icra edilen pusu faaliyeti sırasında dere yatağında ilerleyen bir grup kaçakçı tespit edilmesi üzerine ‘dur’ ihtarında bulunulduğu iddia edildi. Açıklamada, “İkaza uymaması ve pusu kuvvetinin bulunduğu bölgeye ateş ederek kaçmaları üzerine çıkan kısa süreli çatışmada 2 asker yaralanmış, kaçakçılık yapan kişilerden Hecer Uslu yaralı olarak sevk edildiği Diyarbakır Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetmiştir. Bölgede yapılan incelemede, kaçakçılara ait olduğu tespit edilen 600 karton kaçak sigara ele geçirilmiştir” denildi.
KORUCU: DUR İHTARI YAPILMADI
Uslu’nun korucu olan amcasının oğlu Osman Uslu’nun ifadesi, Valilik açıklamasını yalanlıyor. Öyle ki askerler ile birlikte olayın yaşandığı bölgede olan ve Uslu’nun taranması sırasında orada bulunan Osman Uslu, “Devriye görevinde iken askerler odun getirmek için koruculardan biri bizimle gelsin dediler. Askerlerle birlikte asfalta kadar indik. Grubun Komutanı Üsteğmen Özcan Akdemir’di. Cadde üzerinde bana arkada kalarak, ne ses çıkar ne de silah patlat diye emir verdiler. Ben de tamam dedim. Askerler yolun kenarında sıralanmıştı. Araba karşıdan geliyordu. Üsteğmen askerlere yere yatın dedi ve araca ateş ettiler. Dur ihtarı falan yapılmadı. Birden araca mermiler yağdı. Araç yanımıza gelmeden Hecer yaralandığı için durdu. Daha sonra araçtan dışarı çıkardılar” dedi. Tarama sonucunda ağır yaralanan Uslu’yu hastaneye götüren Ramazan Arka da “Olay yerinde 2 askerin bacaklarından yaralandığına ilişkin açıklamalar yapıldı. Bu tamamıyla yalandır. Olayı çarpıtmaya dönüktür. Olay yerine geldiğimde yaralı askerler yoktu. Aracın dört bir yanına mermi yağmıştı” dedi. (ŞIRNAK)
ÖNCEKİ HABER

Askeri Mahkeme’den ‘kırmızı kitap’ gibi karar

SONRAKİ HABER

BİLİM, REKTÖRÜN KEYFİNE KALMIŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...