11 Şubat 2010 00:00

Bunun sonu da Kaymaz davası gibi mi olacak?

MUŞ’un Bulanık İlçesi’nde DTP’nin kapatılmasını protesto etmek amacıyla gösteri yapan kitleye ateş açarak 2 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanmasına neden olan ...

Paylaş

MUŞ’un Bulanık İlçesi’nde DTP’nin kapatılmasını protesto etmek amacıyla gösteri yapan kitleye ateş açarak 2 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanmasına neden olan JİTEM elemanı olduğu öne sürülen Turan Bilen ile kardeşi Metin Bilen’in yargılandığı davanın güvenlik gerekçesiyle Samsun’a alınması tepkiyle karşılandı. Davanın başka ile alınmasını Muş Valisi Erdoğan Bektaş talep etmişti.
Davanın Samsun’a alınmasına tepki gösteren Muş Baro Başkanı Sabahattin Göçmen, davanın Uğur Kaymaz davası gibi kapatılmak istendiğini söyledi. İHD Muş Şubesi ve Muş Barosu Muş Adalet Sarayı önünde yaptıkları açıklamayla karara tepki gösterdiler. Muş Baro Başkanı Sabahattin Göçmen burada yaptığı açıklamada, Muş Valisi Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, “Muş Valisi bunun üzerine bir açıklama yaparak bizleri kastederek ‘Eğer o taraf bu yanlış ve takıntılı tavrı devam ederse ben de ağzımı açacağım’ diyor. Yani açık bir şekilde bu olayın üzerine gidenleri tehdit ediyor” dedi. Göçmen, valinin baskısıyla davanın kentten alındığını dile getirerek, bu olayında Uğur Kaymaz davası gibi kapatılacağı endişesini taşıdıklarını söyledi.
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, başından beri açık bir şekilde davaya müdahale eden Muş Valisi’nin görevden alınması gerektiğini söyledi. (MUŞ)



ÖNCEKİ HABER

Kartal’ın her mahallesi TEKEL’le dayanışmada

SONRAKİ HABER

15 yaşındaki C.E’ye 10 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...