11 Şubat 2010 00:00

İşçinin sabrını sınıyorlar

Yatağan Termik Santrali’nde çalışan maden ve enerji işçileri, özeleştirmecileri bir kez daha kovdu.

Paylaş

Yatağan Termik Santrali’nde çalışan maden ve enerji işçileri, özeleştirmecileri bir kez daha kovdu. Önceki günkü eylemlerden sonra işçinin sabrını sınarcasına tekrar ocaklara girmeye çalışılması işçilerde büyük öfke uyandırdı.
Maliyet bedellerinin hesaplanması ihalesini alan şirket yetkililerinin işletme müdürlüğünde görüşme yaptığını öğrenen işçiler, sloganlarla toplantıyı engelledi. İki gün önce gelen 17 kişinin Yatağan’dan kovulmasının ardından bir kez daha işçiler, özelleştirmecileri ilçeyi terk etmek zorunda bıraktılar.
İŞÇİLER NÖBETTE
Özelleştirme kapsamındaki Yatağan Termik Santrali (YEAŞ) ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi’nin (GELİ) özelleştirilmesinde ilk basamak olan, maliyet bedellerinin hesaplanması ihalesini kazanan konsorsiyumun temsilcileri, Yatağan Termik Santral önünde maden ve enerji işçilerinin eylemi sonucu Muğla’yı terk etmişti.
Yaşanan bu gelişmelerden sonra işçiler, ikişer kişilik ekipler halinde nöbet tutmaya başladılar.
‘HAİNLER DIŞARI’
Önceki gün GELİ’den konsorsiyum temsilcisi iki kişinin giriş yaptığının tespit edilmesi üzerine işçiler yeniden eylem yaptı. İşletme Müdürlüğü’nde yapılan görüşmeyi işçiler, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Hainler dışarı’, ‘Enerji-maden işçisi omuz omuza’, ‘Genel grev genel direniş’ sloganlarıyla bastı.
Yaklaşık 3 saat odadan çıkamayan konsorsiyum temsilcileri, daha sonra hem işletmeyi hem de Yatağan’ı terk etmek zorunda kaldılar.
ATEŞE BENZİN DÖKÜYORLAR
Eylem sırasında bir konuşma yapan T. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, daha önce yaptıkları eylemin görmezden gelindiğini belirtti. Ateşe benzin döker gibi tekrar maden işletmelerine gelmeye cesaret gösterildiğine dikkat çeken Girgin, “Adeta sabrımız ölçülüyor. Bizi hafife almayın, bizim sabrımızı ölçmeyin” dedi. ‘Hainler dışarı’ sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Girgin, TEKEL’de yaşananlara herkesin tanık olduğunu ifade etti. Girgin özelleştirmecilerden daha kararlı ve mücadeleci olmak zorunda olduklarını söyleyerek, her şeye hazırlıklı olduklarını ifade etti. (YATAĞAN)

KÖMÜR DAĞITMA BAHANE!

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz belediyeye ait şirketin AKP yönetimi zamanında yaklaşık 5 trilyon lira zarara uğratıldığını iddia ederek sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
AL GÜLÜM VER GÜLÜM!
Turgut Oğuz açıklamasında “Belediyeye ait şirket aracılığıyla 2006 yılında halka dağıtmak için tonunu 119 milyon TL 22 bin ton kömür alınıyor, ancak kömürün büyük bir kısmı Ramazan Gürol adlı kişiye 113 milyon liraya satılıyor. Kömürün piyasa fiyatı ise 230-240 milyon lira civarında. 2007 yılında ise 138 liradan alınan kömürü yine Ramazan Gürol’a 136 liradan satıyorlar. Daha sonra 136 liradan Ramazan Gürol’a sattıkları kömürü ise 169 liradan belediyeye geri alıyorlar” diyerek yapılan yolsuzluğu ve usulsüzlüğü gözler önüne serdi.
Turgut Oğuz ayrıca Belediye Şirket Müdürü Murat Eminoğlu’nun faturasız pek çok harcamasının da bulunduğunu belirterek, “Birileri bu zararın bedelini ödemeli. Belediyeyi yaklaşık 5 trilyon zarara uğratan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. (Aliağa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Marmaray işçisi sesini Ankara’da yükseltti

SONRAKİ HABER

Meşaleler direnişteki TEKEL işçileri için yanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...