11 Şubat 2010 00:00

Marmaray işçisi sesini Ankara’da yükseltti

ÜCRETLERİNİN artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 27 gündür direnen Marmaray işçileri, dün taleplerini Ankara’da Meclis’e ve Ulaştırma Bakanlığı’na ilettiler.

Paylaş

ÜCRETLERİNİN artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 27 gündür direnen Marmaray işçileri, dün taleplerini Ankara’da Meclis’e ve Ulaştırma Bakanlığı’na ilettiler. İşçiler, direnişteki TEKEL işçilerini de ziyaret ettiler.
Ulaştırma Bakanlığı’nın yürüttüğü Marmaray Projesi kapsamında Polat İnşaat adlı taşeron firmada çalışırken, ücret alacakları verilmeyen, zamları ödenmeyen, Asgari Geçim İndirimi ve eksik ödenen SSK primleri için direnişe geçen işçiler, dün taleplerini Ankara’ya taşıdılar.
“Taşeronluk köleliktir, kaldırılsın”, “İnsanca çalışmak istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan Marmaray işçileri, ilk olarak Ulaştırma Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, bakanlıktan randevu talep ettiler. Talepleri kabul edilmeyen işçiler, daha sonra taleplerini içeren dilekçeleri bakanlığa sundular.
İşçiler daha sonra, Meclis önüne gelerek taleplerini bir kez daha dile getirdiler. İşçiler adına konuşan Aydın Erhan, inşaattaki 1 günlük gecikmenin 1 milyon dolar kâr kaybına sebep olduğu belirtilmesine rağmen, ücretlerine günlük 1 TL zam yapılıyor olmasını eleştirdi. Taleplerinin insani ve gerçekleştirilebilir talepler olduğuna dikkat çeken Erhan, Meclis’i ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı sorunlarının çözülmesi için göreve çağırdı.
İşçiler, açıklamanın ardından otobüsleriyle TEKEL işçilerini ziyarete gittiler. TEKEL işçileri, kendileri gibi direnişte olan sınıf kardeşlerini “Marmaray’dan TEKEL’e direnen işçiler kazanacak” sloganıyla karşıladılar.
Ziyaretin ardından Marmaray işçileri tekrar Meclis’e geri dönerek, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’le bir görüşme yaptılar
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ford’da yasadışı uygulamalar

SONRAKİ HABER

İşçinin sabrını sınıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...