12 Şubat 2010 00:00

Sultangazi’den kararlılık çağrısı

SULTANGAZİLİ işçi ve emekçiler, TEKEL direnişinin başarıya ulaşması için bugün toplanacak olan konfederasyon temsilcilerini etkili eylem kararları almaya çağırdı.

Paylaş

SULTANGAZİLİ işçi ve emekçiler, TEKEL direnişinin başarıya ulaşması için bugün toplanacak olan konfederasyon temsilcilerini etkili eylem kararları almaya çağırdı.
Emekçiler, Eğitim Sen 4 No’lu Şube ve Haber-İş İstanbul 1 No’lu Şube’ye bağlı Gaziosmanpaşa İşyeri Temsilciliği’nin çağrısıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. 200 kişinin katıldığı eyleme, EMEP ve BDP de destek verdi. Gazi Mahallesi Dört Yol’da toplanan işçi ve emekçiler, buradan eski polis karakoluna kadar “Ekmek yoksa barış da yok”, “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “İş ekmek özgürlük”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Biz sahip çıkarsak TEKEL işçisi kazanacak” sloganlarıyla yürüdü. Çevredekiler ve esnaflar da alkışlarla işçilere destek verdiler.
SONUNA KADAR DESTEK
Yürüyüşün ardından açıklama yapan Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sarı, TEKEL işçilerinin, hükümetin emekçileri kölece çalıştırmak istemesine karşı sadece kendilerini değil ülkedeki tüm emekçileri ayağa kaldırdığını söyledi. TEKEL işçilerine dayatılan 4-c uygulamasının yarın diğer kamu ve özel kurumlardaki işçileri ve memurları da kapsayacağına dikkat çeken Sarı, “Eğer bizler TEKEL işçilerini yalnız bırakırsak, yarın bu ateş tüm emekçileri saracaktır ve bizler için çok geç olacaktır” diye konuştu. Sarı, TEKEL işçilerini sonuna kadar destekleyeceklerini bildirdi.
KOMİTE KURULACAK
Ortak açıklamayı okuyan Haber-İş Şube Disiplin Kurulu Üyesi Erdal Oflaz da “Biz Haber-İş Gaziosmanpaşa İşyeri Temsilciliği ve Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube olarak TEKEL işçilerinin mücadelesinin kazanması için 12 Şubat’ta konfederasyonların yapacağı toplantıdan 4 Şubat iş bırakma eylemini aşacak ileri kararlar çıkmasını istiyoruz. TEKEL işçilerinin mücadelesinin devamı ve kazanmaları için de tüm işçi ve emekçileri TEKEL işçileri ile 1 liralarını paylaşmaya çağırıyoruz. Bizler kendi işyerlerimiz başta olmak üzere her yerde TEKEL işçileriyle dayanışmayı büyütmek için ‘TEKEL İşçileri İle Dayanışma Komiteleri’ kuracağız. TEKEL İşçileri İle Dayanışma Komitelerini yalnızca işyerlerimizde değil, her mahallede, her okulda, her fabrika ve işyerinde hayata geçirmek için de elimizden geleni yapacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
Mehmet Ali Işık
ÖNCEKİ HABER

TEKEL İŞÇİSİ ‘GENEL GREV’ DİYOR

SONRAKİ HABER

KARAR ALIN AMA UYGULAYIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...