12 Şubat 2010 00:00

BAŞBAKAN SANATÇILARA AÇILINCA!

HÜKÜMET ‘Kürt Açılımı’ yaptı! Başbakan DTP’yle görüştü. Yüzlerce DTP yöneticisi ve üyesi tutuklandı, binlercesi gözaltına alındı, parti kapatıldı.

Paylaş

HÜKÜMET ‘Kürt Açılımı’ yaptı! Başbakan DTP’yle görüştü. Yüzlerce DTP yöneticisi ve üyesi tutuklandı, binlercesi gözaltına alındı, parti kapatıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu defa “açılım” kapsamında sanatçılara davet gönderdi. Bu sanatçılardan birisi de Rojda’ydı. Başbakan’ın davetine icabet etmeye hazırlanan Rojda’nın da sonu farklı olmadı. Rojda, önce Terörle Mücadele Şubesi’nde ‘misafir’ edildi. Gerekçe nemi?.. Bir şarkısında ‘PKK propagandası’ yapmak.
TERÖRLE MÜCADELE!
Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Sanatçısı Rojda, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında başlatılan bir soruşturma kapsamında İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde bulunan evinden gözaltına alındı. Rojda, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.
GEREKÇE: ÖRGÜT PROPAGANDASI
Rojda’nın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında düzenlen festivalde söylediği “Heval Kamuran” adlı şarkı nedeniyle “örgüt propagandası yaptığı” gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.
Rojda, burada yapılan işlemlerinin ardından, Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Başbakan’ın konukları arasında yer alan Rojda’nın burada da ifadesi alındı.
160 SANATÇI KATILACAK
AKP Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çelik’in organize ettiği toplantılara Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Sertab Erener gibi sanatçıların yanı sıra Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal gibi yazarlar da katılacak. Toplantılar 20 Şubat’ta başlayacak.
Toplantılar için 160 sanatçıya davet gönderilecek. Davet edilen sanatçılardan Aksu, daha önce Başbakan’ı arayarak açılıma destek verdiğini söylemiş, Tatlıses de benzer bir açıklama yapmıştı. Pekkan da “Güldünya” konserinde Kürt sanatçı Aynur Doğan’la “Keçe Kürdan” (Kürt Kızı) isimli şarkıyı seslendirmişti.
AKAN’A 3 YIL CEZA
Öte yandan, Mehmet Zeki Akan hakkında söylediği şarkılarda geçen “Kürt ve Kürdistan” gibi ifadelerden dolayı “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 7 ayrı dava açıldı. Akan’a, 3 davadan 1’er, birinden ise 20 gün olmak üzere toplam 3 yıl 20 gün hapis cezası verildi.
Bu arada “Barış İçin Sanat Girişimi” çağrısıyla çok sayıda sanatçı, Kürt sorununun çözümüne dönük fikir alışverişinde bulunmak için 13 Şubat’ta BDP eş başkanları ile İstanbul’da kahvaltıda bir araya gelecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Asker ‘isyan’ mı ediyor?

SONRAKİ HABER

Gerçekleri ortaya çıkarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...