12 Şubat 2010 00:00

‘BİZ HEP BURDAYIZ İSTEDİKLERİ ZAMAN GELSİNLER’

4 ŞUBAT grevinde polisin yoğun baskısının olduğu Denizli’de, TEKEL işçileriyle dayanışma standı kuruldu.

Paylaş

4 ŞUBAT grevinde polisin yoğun baskısının olduğu Denizli’de, TEKEL işçileriyle dayanışma standı kuruldu. Candoğan Parkı’nda kurulan standa çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü de destek verdi.
“Bizim hesaplarımızla oynamaları ve hesaplarımızı açıklamaları yasal değil” diyen on iki yıllık TEKEL çalışanı Ali Ebci, ayın sonuna kadar süre verdiğini açıklayan Başbakan’a şu cevabı veriyor: “Biz hep buradayız istedikleri zaman gelsinler.”
Hayati Yazıcı’nın açıklamalarına tepki gösteren Ünal Şevik de, “Bizim aramızda yasadışı bir örgütün olduğunu düşünmüyorum. Yazıcı çadırlarda PKK var diyor. Eğer PKK Ankara’nın göbeğine kadar geliyorsa bu emniyetin sorunudur” dedi. Ayrıca Ankara’da TEKEL işçilerinin Diyarbakırlısından İzmirlisine bir lokma ekmeği birlikte paylaştığını belirten Şevik, “Hükümetin açılım için sağı solu dolaşmasına gerek yok, Kızılay’a gelip açılımı görebilir” diye ekleme yapıyor.
İşçilerden Cengiz Çerçi, kendilerine işgalci diyen Başbakan’ın yalan söylediğini, askerlerin kafasına çuval geçiren generalin direnişlerinin 51. gününde Ankara’ya geldiğini, işgalcilerin asıl onlar olduğunu söyledi. 4-c’nin halka yanlış anlatıldığını ifade eden Çerçi, Denizli’de açtıkları standı bir hafta açık tutacaklarını, devamında büyük bir eylem gerçekleştireceklerini vurguluyor.
(Denizli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hukukçular Başbakan’a 4-c’yi anlatacak

SONRAKİ HABER

Aliağa’dan Ankara’ya selam var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...