12 Şubat 2010 00:00

CEM GARİPOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DAVA BAŞLADI

MÜNEVVER Karabulut’u canlıyken kafasını kesip parçaladıktan sonra cesedini Etiler’de çöp konteynerine atmakla suçlanan Cem Garipoğlu, hakim karşısına çıktı.

Paylaş

MÜNEVVER Karabulut’u canlıyken kafasını kesip parçaladıktan sonra cesedini Etiler’de çöp konteynerine atmakla suçlanan Cem Garipoğlu, hakim karşısına çıktı. Duruşma sonunda Cem Garipoğlu ve babası hakkındaki davaların birleştirilmesine karar verildi.
Dünkü duruşma sırasında Münevver Karabulut’un kardeşi İbrahim Enver Karabulut, içi sıvı dolu şırıngayı Cem Garipoğlu’nun üzerine attı. Cem’in kafasını sıyıran şırınga duvara çarptı. Duvarda patlayan şırınganın içinde nitrik asit (kezzap) olduğu ileri sürüldü. Duvardan sıçrayan sıvı, salonda bulunanlardan bazılarının üzerine sıçradı. Salonu keskin bir koku kapladı. Sıvının ne olduğu henüz belirlenemedi. Salondan çıkarılan İbrahim Enver Karabulut, polis merkezine götürüldü.
BASINA GÖSTERİLMEDİ
Saat 10.20’de cezaevi aracıyla adliyeye getirilen Cem Garipoğlu, basın mensuplarına gösterilmeden içeri alındı. Basın mensupları, ilk defa yapılan bir uygulamayla adliye sarayının bahçesinin dışına çıkartıldı. Cem Garipoğlu’nun içeri girmesinin hemen ardından Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut, babası Süreyya Karabulut, avukatları Rezan Epözdemir ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, birlikte Adliye Sarayı’na geldiler. Ön kapıda açıklama yapan Süreyya Karabulut, Cem’in kayıp olduğu 197 günü ve bunların arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını istedi. Nagihan Karabulut ise “Kızımın katilinin hak ettiği cezayı almasını istiyorum” dedi.
AVUKATA TEPKİ
Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Cem Garipoğlu’nun avukatı Aytekin Kaya, Münevver Karabulut’un arkadaşları tarafından, “Adalet parayla satın alınmaz” sloganlarıyla protesto edildi.
Münevver’in babası Süreyya Karabulut ise davanın ilk duruşması olduğunu belirterek, “Henüz bir şey söyleyemiyoruz. Süreci takip edeceğiz. Yolumuz uzun. Bayağı uzun bir yoldayız. İnşallah suçlular, katiller, hak ettikleri cezayı alır da biraz olsun vicdanlarımız rahatlar” dedi.
Münevver’in annesi Nagihan Karabulut da “Şu anda bir şey söyleyemiyorum. Adalet er geç yerini bulacaktır. Bekleyip göreceğiz. Fazla bir şey söyleyemiyorum” dedi.
ARKADAŞLARI DESTEK VERDİ
Münevver Karabulut’un arkadaşları, ellerinde Münevver Karabulut’un büyük boy fotoğraflarıyla Bakırköy Adalet Sarayı’nın önünde beklediler. Bir süre sessizce bekleyen gençler, daha sonra slogan atmaya başlayınca, polis tarafından bahçe duvarının dışına çıkarıldı.
DAVALAR BİRLEŞTİ
Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine bugün başlanan davada, Cem Garipoğlu’nun, cinayetle ilgili babası Nida Garipoğlu’nun yargılandığı davada yargılanmasına karar verildi. Birleştirilen davanın ilk duruşması ise 26 Şubat’ta yapılacak. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

YGS’ye başvurular uzatıldı

SONRAKİ HABER

Mesele sadece katsayı değil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...