12 Şubat 2010 00:00

KESK’li kadınlar 8 Mart çalışmalarına başlıyor

KESK’li kadınlar, bu yıl 8 Mart’ta 100 yıllık kadın mücadele tarihinin yanı sıra, “emek, ırkçılık, militarizm ve şiddet” olmak üzere üç ana eksende hazırlık yaptıklarını açıkladılar.

Paylaş

KESK’li kadınlar, bu yıl 8 Mart’ta 100 yıllık kadın mücadele tarihinin yanı sıra, “emek, ırkçılık, militarizm ve şiddet” olmak üzere üç ana eksende hazırlık yaptıklarını açıkladılar.
KESK’li kadınlar, bu yıl 8 Mart’ı direnen TEKEL işçisi kadınlara, havan topunun patlaması sonucu ölen Ceylan Önkol’a ve kocası tarafından öldürülen KESK üyesi hemşire Dilek Daşdanoğlu’na atfettiklerini duyurdular.
KESK ve KESK’e bağlı sendikaların Genel Merkez ve Şube yöneticileri bir araya gelerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe ilişkin planlarını açıkladılar. KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül açıklamada, kadınların halen 100 yıl önceki koşulları yaşadıklarını, çalışma hayatındaki, siyasetteki ayrımcılığın, sömürü ve şiddetin kadınları vurmaya devam ettiğini söyledi.
İŞTEN ATMALAR ÖNCE KADINI VURUYOR
Kadınların düşük ücretlerle kötü çalışma koşulları altında sigortasız, sosyal güvenlikten yoksun ve sendikasız çalıştırıldıklarını belirten Morsümbül, işten atmaların önce kadını vurduğuna dikkat çekti. Morsümbüll, son açıklanan rakamlarla işsizlik oranının kadınlarda yüzde 20,6’ya , erkeklerde ise yüzde 14,5’e dayandığını belirterek, aradaki bu farklılığın AKP’nin cinsiyetçi politikalarının sonucu olduğunu söyledi.
8 MART’IN TATİL İLAN EDİLMESİ
KESK’li kadınlar olarak bu yıl 8 Mart’ta yapacakları çalışmaları 100 yıllık kadın mücadele tarihinin yanı sıra, emek, ırkçılık, militarizm ve şiddet ana ekseninde yoğunlaştırdıklarını belirten Morsümbül, “bu yıl 8 Mart’ı kriz sonucunda kadın emeğine yönelik saldırılara dikkat çekmek için 59 gündür direnen TEKEL işçisi kadınların mücadelesine; ırkçılığa ve militarizme karşı durmak ve unutmamak için Ceylan Önkol’a ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek için sırf boşanmak istediği için kocası tarafından öldürülen üyemiz hemşire Dilek Daşdanoğlu’na atfen çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.
8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi yönelik olarak KESK, DİSK ve TTB ile ortaklaşılarak TBMM’de gurubu bulunan siyasi partilere, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı’na ileteceklerini belirten Morsümbül, yapılacak görüşmeleri basınla paylaşmak üzere Ankara’da TBMM önünde, diğer illerde ise AKP binaları önlerinde eylemler gerçekleştireceklerini aktardı.
MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ
KESK’li kadınlar ayrıca, cezaevlerinde bulunan KESK’li ve tüm kadınların sorunlarına dikkat çekmek üzere 1 mart Pazartesi günü tüm illerde cezaevleri önünde meşaleli yürüyüşler, basın açıklamaları yapacak ve tutuklu üyelerine kartlar yollayacak. SES Ankara Şube Sekreteri Seher Tümer’in 9 Mart Salı günü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına kitlesel katılacak olan KESK’li kadınlar, bu yıl 3. kez yapılacak olan Dünya Kadın Yürüyüşü ve 8 Mart mitinglerinde aktif rol alacaklarını duyurdular. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Madde bağımlıları sokağa atılıyor

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...