12 Şubat 2010 00:00

Bandırma’da vatandaşlar çeşmelere akın etti

BANDIRMA Gönen Kumköy’de meydana gelen heyelan nedeniyle günlerce susuz kalan Bandırmalılar, ellerinde bidonlarla çeşmelere akın ettiler.

Paylaş

BANDIRMA Gönen Kumköy’de meydana gelen heyelan nedeniyle günlerce susuz kalan Bandırmalılar, ellerinde bidonlarla çeşmelere akın ettiler.
Gönen Barajı’ndan Bandırma’ya giden su hattı borularının bölgede meydana gelen heyelan sonucu parçalanması Bandırma’yı susuz bıraktı. Bandırma içme suyu şebekesi, bölgede meydana gelen heyelan sebebiyle adeta felç oldu. Şebeke hattının zarar görmesiyle susuz kalan Bandırma’da vatandaşlar, ellerinde bidonlarla çeşmelere akın ettiler.
Şehir içinde bulunan çeşmelerde ve camilerin şadırvanında su doldurma sırası bekleyen vatandaşlar, yetkililerden problemin en kısa sürede çözülmesini istediler. Su kesintisinin yaklaşık 1 aydan beri devam ettiğini belirten vatandaşlar, çok zor durumda kaldıklarını ifade ettiler.
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yaşanan su sıkıntısını en kısa sürede çözeceklerini belirterek, su hattında meydana gelen arızanın giderilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi. Başkan Pekel, şöyle konuştu: “Bilindiği gibi şehrimizin içme suyu Gönen Barajı Kumköy regülatöründen karşılanıyor. Bu yerin de buraya mesafesi yaklaşık 55 kilometredir. Bölgede 30 dekarlık bir alanda heyelan ve toprak kayması başladı. Son zamanlarda bölgenin aldığı yoğun yağış, heyelan olmasına neden oldu. Toprağın heyelan nedeniyle aşırı yükü boruları kelepçelerinden ve maşonlarından attırdı. Böyle olunca da arıtmamıza su gelemedi ve biz de suyu şehre veremedik.”
Belediyenin tüm imkanlarını kullanarak heyelan bölgesinde meydana gelen arızanın giderilmesi için yoğun çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Pekel, “Su kesintileri sonucunda olası bir salgın hastalığa karşılık önlem olarak her türlü tedbir alındı” dedi. (BANDIRMA)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklu sendikacılara dayanışma kartı

SONRAKİ HABER

Madde bağımlıları sokağa atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...