12 Şubat 2010 00:00

Tutuklu sendikacılara dayanışma kartı

SAĞLIK ve Sosyal Güvenlik Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul şube yönetici ve üyeleri, tutuklu bulunan ...

Paylaş

SAĞLIK ve Sosyal Güvenlik Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul şube yönetici ve üyeleri, tutuklu bulunan SES Ankara Şube Yöneticisi Seher Tümer ve SES MYK Üyesi Olcay Kanlıbaş’la dayanışmak amacıyla Taksim Postanesi’nden kart gönderdiler.
Saat.13.00’te Taksim Postanesi önünde toplanan sağlık emekçileri adına basın metnini, SES Şişli Şube Başkanı Rabia Tuncer okudu. Tuncer, “Yıllardır emekçilerin ekonomik, demokratik hakları ve ülkemizin demokratikleşme mücadelesinde yer alan KESK; son dönemlerde, KES’e bağlı sendikamızın üye ve yöneticilerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar, sendika binalarının basılması uygulamalarının hedefi olmuş; sendikalarımız, yıldırılmak ve sindirilmek istenmiştir” dedi.
Tutuklanan sendikacılara yönelik tek suçlamanın, sendikal faaliyetleri olduğunu hatırlatan Tuncer, bu faaliyetlere yasadışı telefon ve mail izleme aracılığıyla ulaşıldığına dikkat çekti. Tuncer, “Bir taraftan ‘Demokratik Açılım’ edebiyatı yapıp, diğer yandan TEKEL işçilerine yapılan karalamalarda olduğu gibi muhalif olan herkesi ‘yasadışı örgüt üyesi’ kılıfı ile susturmak ve sindirmek isteyenler; bütün bir toplumu korku duvarlarıyla kuşatmaya, duyarlılıkları yok etmeye çalışanlar, er geç yaratmak istedikleri bu korku duvarının altında kalacaklardır” diyerek, tutuklu sendikacıların derhal bırakılmasını istedi.
SES üyeleri, açıklamanın ardından postaneye girerek, yazdıkları kartları tutuklu arkadaşlarına gönderdiler. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Metrobüse yeni zam yolda

SONRAKİ HABER

Bandırma’da vatandaşlar çeşmelere akın etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...