12 Şubat 2010 00:00

Sakın patrona inanma!

GREVDE 31. günü dolduran Çemen Tekstil’de dün mahkeme günüydü. “11 Şubat’taki duruşmadan sonra sendikayla masaya oturacağım” diyen patron Kamil Çetinkaya yine yalan söyledi.

Paylaş

GREVDE 31. günü dolduran Çemen Tekstil’de dün mahkeme günüydü. “11 Şubat’taki duruşmadan sonra sendikayla masaya oturacağım” diyen patron Kamil Çetinkaya yine yalan söyledi. Sendika, ‘mücadeleye devam ediyoruz’ derken, işçiler “Artık yeter. Daha etkin mücadele edilmeli” dedi. Patronun yine yalan söylemesi ‘çözümün patrona inanmakta değil, mücadeleyi güçlendirmekte olduğunu’ bir kez daha gösterirken direnişin nasıl süreceği önümüzdeki günlerde görülecek.
SENDİKA: ADALETE GÜVENİYORUZ
Patronun, grevin yasadışı olduğu iddiasıyla açtığı davanın dünkü duruşmasında hakim eksik evrakların tamamlanması gerekçesiyle duruşmayı 18 Şubat’a erteledi. Daha önce de iki kez sözünden dönen patron, dün de ‘Masaya oturacağım’ sözünde durmadı. Davanın ertelenmesi üzerine fabrikaya haber gönderen patron, “Ben karardan sonra masaya oturacağım dedim” yalanına başvurdu. Duruşma sonunda DİSK Genel Merkez Yöneticisi Muzaffer Subaşı, fabrika önüne gelerek işçilere seslendi. Haklı olan işçilerin ve sendikanın mahkemeyi kazanacağını belirten Subaşı, “Adalete güveniyoruz. Ama mahkeme ne karar verirse versin mücadelemiz devam edecektir” dedi.
İŞÇİLER: MÜCADELE SERTLEŞSİN
Muzaffer Subaşı fabrika önünde açıklama yaptığı sırada, işçiler adına söz alan Grev Komitesi Temsilcisi Mehmet Çelik adlı işçi, patronunun DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve DİSK Tekstil Genel Başkanı Rıdvan Budak ile yaptığı görüşmede ‘Mahkemeden ne karar çıkarsa çıksın ayın on birinde sendikayla masaya oturacağım’ diye söz verdiğini hatırlatarak, “Bunların oyalama taktiği olduğunu ve sözünde durmayacağını biz zaten biliyorduk” dedi.
Çelik, “Bu kadar oyalandığımız yeter. Biz artık grev çadırı kurmak başta olmak üzere mücadelenin güçlenmesi için aldığımız kararların hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi. Çelik’in bu sözlerini alkış ve sloganlarla destekleyen işçiler de artık daha etkili eylemler yapılması gerektiğini belirttiler. Çelik’in konuşması üzerine DİSK Genel Merkez Yöneticisi Muzaffer Subaşı da “İşçinin kararı neyse uygulamaya hazırız” dedi.
(Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Demirtaş ve Kışanak tutukluları ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Çocuklara işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...