12 Şubat 2010 00:00
Demirtaş ve Kışanak tutukluları ziyaret etti
BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan partililerinin görüşüne gitti.
Cezaevi önünde basın mensuplarına konuşan Demirtaş, 14 Nisanda kapatılan DTPye ve 24 Aralıkta BDPye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonucu 1500 partilinin gözaltına alındığını, 900ünün tutuklandığını söyledi. Tutuklu bulunan arkadaşlarının hâlâ mahkemeye çıkarılmadığını, belirten Demirtaş, tutuklu arkadaşlarının en kısa zamanda serbest bırakılması gerektiğini belirtti.
Demirtaş, Eğer hükümet Demokratik Açılımda yıpranmış ve sıfıra inmiş olan samimiyetini göstermek istiyorsa, işe bu arkadaşlarımızın serbest bırakılması ile başlamalıdır dedi. Demirtaş, Bundan sonra tutuklu bulundukları her gün AKP için siyasi bir kayıptır. Bu tutum, AKP Hükümetinin demokratik siyaseti engelleme çabası olarak görülecek ve konuya böyle yaklaşılacaktır. Biz arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını ve bu siyasi darbeye bir son verilmesini istiyoruz dedi.
(DİYARBAKIR)
Evrensel'i Takip Et