12 Şubat 2010 00:00

Tigran ve İsa anısına MKM’den büyük gösteri

MKM İstanbul, 28 Şubat’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde baharı karşılamak için önemli bir gösteri düzenliyor.

Paylaş

MKM İstanbul, 28 Şubat’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde baharı karşılamak için önemli bir gösteri düzenliyor. Baskılara karşı ‘Sönmeyecek’ (Venamire) sloganı ile yola çıkan MKM, İstanbul’un oldukça zengin olan sanatçı kadrosunda Kürtçenin tüm lehçelerinin yanında Ermeni ve Türkçe türküler de hep bir ağızdan birlikte söyleyecek. Büyük gösteri, 7 Ağustos 2009 tarihinde yaşamını yitiren Kürt müziğinin usta sesi Ermeni Sanatçı Aram Tigran ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Eriwan Radyosu’nun ilk kadın dengbêjlerinden Fatma İsa anısına gerçekleştirilecek.
Gösteriye dünyaca ünlü arp sanatçısı Tara Jaff, Kürt müziğinin önemli temsilcileri Egidê Cımo, Mehmet Atlı, Agirê Jiyan ve Meral Tekçen’in yanı sıra İlkay Akkaya ve Ermeni sanatçılar da kendi müzikleriyle katılacak. Çok dilli türküler dışında MKM bünyesinde faaliyet gösteren müzikal, modern dans topluluğu özel bir dans sunacak ve tiyatro, semah grupları da sahne alacak.
BASKI VE İNKAR VAR
Gösteriye ilişkin bilgi veren MKM çalışanı Ercan Aslan, temel amaçlarının Türkiye’deki çeşitli kültürler üzerinde halen devam eden baskı ve inkara karşı mesaj vermek olduğunu söyledi. Aslan, “Demokrasi söylemlerinin ardından aslında günümüzde halen Ermeni, Kürt ve Alevi kültürü üzerinde görünmeyen ciddi bir baskı ve inkar var. O nedenle böyle bir etkinlikte kültürleri bir araya getirmeyi amaçladık” diye konuştu.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘ERKEKLİK HALLERİ’ ARASINDA PİPPA BACCA

SONRAKİ HABER

!f İstanbul: Film arası aktivizm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...