12 Şubat 2010 00:00

TEKEL işçileri şantiyeyi ziyaret etti

TEKEL işçilerinin direnişinin kararlılıkla sürdüğü bu günlerde, yerellerde yürütülen destek çalışmalarına işyeri ziyaretleriyle devam ediliyor.

Paylaş

TEKEL işçilerinin direnişinin kararlılıkla sürdüğü bu günlerde, yerellerde yürütülen destek çalışmalarına işyeri ziyaretleriyle devam ediliyor. TEKEL işçilerinden oluşan bir grup, Çiğli Belediyesi işçilerinin şantiyesini ziyaret ederek direnişe destek istedi.
TEKEL işçisi Ruşen Turan, direnişin gecekondusu başına yıkılan, hastane kapılarında sürünen, işten atılan ve düşük ücretle çalıştırılan, paralı ve kalitesiz eğitimle geleceği karartılan emekçilerin, gençlerin, kadınların, yani bir bütün olarak tüm işçi sınıfının direnişi olduğunu belirtti. “İşçi sınıfının ne kadar güçlü olduğunu dosta düşmana göstermek için mücadelemizi her yerde vermeliyiz ve bulunduğumuz mahallelerde komiteler kurarak, TEKEL işçileriyle dayanışma içinde olalım” diyen Turan, “Ama şunu herkes iyi bilsin ki; TEKEL işçisi geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Artık ölmek var dönmek yok dedik. Bunu da işçilerin ve emekçilerin bize olan desteğiyle yapacağız” dedi.
Bir başka TEKEL işçisi Mesude Akgül de özellikle sendikaları denetlemek gerektiğini söylerken, “Biz işçiler olarak hep uyuduk. Nasıl olsa birileri bizim adımıza yapıyor, biz yerimizde oturalım diye düşünüyorduk ve ne kadar yanıldığımızı şimdi daha iyi anlıyoruz, oralarda olması gerekenler işçilerdir” dedi.
Genel-İş 5 No’lu Şube İşyeri Temsilcisi Ayhan Tural da, TEKEL işçilerinin kendilerine çok şey öğrettiğini söyledi. “İşçilerin ve emekçi halkın birleştiğinde ve üretimden gelen gücünü birleştirdiğinde, kendisinin kurtuluşunu sağlayacağını görüyoruz. O nedenle daha çok birleşmeli, daha çok dayanışma içinde olmalıyız” dedi. Şantiyedeki tüm işçilere seslenerek, TEKEL işçileriyle yapılacak her türlü dayanışma etkinliklerine ve oluşturulacak komite ya da platformlara tam destek vererek katılmak gerektiğini söyleyen Tural, semtlerde yapılacak toplantılara ve eylemliklere katılma çağrısı yaptı.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Edebiyatçılar da işçilerin yanında

SONRAKİ HABER

Esrefpaşa Hastanesi’nde TEKEL işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa