13 Şubat 2010 00:00

Türk’e bir soruşturma daha

HAKKINDA açılan bir soruşturma kapsamında ifade veren kapatılan DTP’nin yasaklı Eş Başkanı Ahmet Türk, “Türkiye’de barış da isteseniz, diyalog da isteseniz...

Paylaş

HAKKINDA açılan bir soruşturma kapsamında ifade veren kapatılan DTP’nin yasaklı Eş Başkanı Ahmet Türk, “Türkiye’de barış da isteseniz, diyalog da isteseniz, acıların bitmesi için bile konuşma yapsanız suç oluyor” dedi.
Türk, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı bir konuşmadan dolayı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Adliyesi’nde cumhuriyet savcısına ifade verdi. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve Avukat Nuri Özmen ile birlikte adliyeye gelen Türk, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Bu bir soruşturma aşamasıdır. Davanın açılıp açılmayacağını bilemiyorum” diyen Türk, “Ama Türkiye’de ağzınızı açmanın bir faturası olduğunu görüyorsunuz. Türkiye’de barış da isteseniz, diyalog da isteseniz, acıların bitmesi için bile konuşma yapsanız bu bir suç oluyor. Avrupa Parlamentosu’nda yaptığım bir konuşmada acıların bitmesi, şiddetin durması için herkese önemli görevler düştüğünü söyledim. Orada bir tek gerilla kelimesi geçtiği için dava konusu oluyor” dedi. Türk, basın mensuplarının “Hakkınızda sürekli dava açılıyor bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise “Sağlık olsun ne yapalım, Türkiye artık insanların fikir ve düşüncesini söylemesini ve bir siyasetçinin tespitler yapmasından dolayı yargılanacağı bir ülke olmaktan çıkarılmalıdır” yanıtını verdi.
(ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

BDP’den ‘Venedik Kriteri’ önerisi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Aleviler fişlenecek mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...